Στη Λεμεσό, τρως το steak σου, ενώ ψήνεται πάνω στο πιάτο σου!

12/12/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Αν αγαπάς το καλό κρέας, ξέρεις ότι είναι σχετικά δύσκολο να βρεις το μάγειρα εκείνο, που θα σου το ετοιμάσει ακριβώς έτσι όπως το προτιμάς. Τη μια θα είναι υπερβολικά ψημένο (ή – ακόμα χειρότερα - καμένο) και την άλλη θα σου φανεί σχεδόν ωμό. Για να μη χρειαστεί να μπεις στην κουζίνα και να αρχίσεις να ψήνεις, λοιπόν, στη Λεμεσό έχεις την επιλογή να το ψήσεις στο πιάτο σου, όσο και όπως θέλεις.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα διαδεδομένη τάση στο εξωτερικό – και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ – με ειδικές πλάκες, οι οποίες θερμαίνονται στους 300 βαθμούς Κελσίου και πάνω τους σερβίρεται το κρέας. Η τάση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη άφιξη στο The Wine Bar, στη Λεωφόρο Μακαρίου 153 στη Λεμεσό, ένα χώρο που έχει ξεχωρίσει και για το περιβάλλον του, αλλά και για την εξαιρετική συλλογή του από κρασιά.

Το πιάτο που σερβίρεται πάνω στη ζεστή πλάκα, λοιπόν, αποτελείται από bon fillet 250 γραμμαρίων, με συνοδευτικό από πατάτα φούρνου, φρέσκα μπιζέλια και 2 επιλογές σως, μουστάρδα και μπερνέζ. Η πλάκα παραμένει ζεστή για 1 περίπου ώρα, ενώ κατά το πρώτο μισάωρο η έντασή της είναι τέτοια ώστε να ψήνει το κρέας (που φθάνει εντελώς ωμό στο τραπέζι) σε ικανοποιητικό βαθμό. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις διαφορετικά κομμάτια, σε διαφορετικό βαθμό ψησίματος, ιδίως αν αποφασίσεις να το μοιραστείς με κάποιον που έχει διαφορετικά γούστα από τα δικά σου.

Ακόμα κι αν τελικά περάσει 1 ολόκληρη ώρα χωρίς να προλάβεις να τελειώσεις το γεύμα σου (πράγμα μάλλον απίθανο, όταν έχεις μπροστά σου ένα τέτοιο εκλεκτό κομμάτι), αυτοί που ξέρουν εγγυώνται ότι το κρέας δε θα ψηθεί υπερβολικά.
15057