A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol

PHOTOS: Γιατί οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού υπάρχουν χάριν στην Αμμόχωστο!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

ΑθλητισμόςΚοινωνική ΖωήΟικονομία (Εμπόριο, Βιομηχανία, Τουρισμός)

Όπως η Λεμεσός δεν είχε πάντα παράδοση στον τουρισμό, έτσι και οι παραλίες της δεν ήταν ανέκαθεν επανδρωμένες με ναυαγοσώστες. Το πρώτο ναυαγοσωστικό πόστο στη Λεμεσό ιδρύθηκε το 1978, και ακολούθησε ένα δεύτερο στην παραλία του ΚΟΤ.

Το πρώτο πόστο ίδρυσε ο Νίκος Ζήνωνος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ναυαγοσώστες και εκπαιδευτές στην Αμμόχωστο το 1973 – 1974. Οι Νίκος Ζήνωνος, Γιώργος Δημητρίου, Κώστας Γιάγκου και Σώτος Νικολαΐδης ήταν οι πρώτοι ναυαγοσώστες Λεμεσού. Στο δεύτερο πόστο που δημιουργήθηκε, ανέλαβαν καθήκον οι ναυαγοσώστες Αντρέας Ζήνωνος και Χριστάκης Πιτσιλλίδης.

Ο Κώστας Γιάγκου ανέλαβε την διεύθυνση του ναυαγοσωστικού σώματος Λεμεσού μετά το Νίκο Ζήνωνος. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την εκπαίδευση των ναυαγοσωστών του 1978 από τον εκπαιδευτή Νίκο Ζήνωνος, μαζί με το Γ. Παπαγεωργίου, πρώην υπαρχηγό Αστυνομίας Κύπρου και εξεταστή της Royal Life Saving Society του Ηνωμένου Βασιλείου.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αφιερώματα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα αφιερώματα αφού επιβεβαιωθούν.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.11341