Παραλία γυμνιστών στο Πισσούρι

29/07/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στον κόλπο Πισσουρίου, μια παραλία με αρκετά μεγάλη έκταση, που ξεχωρίζει για την ποιλικομορφία της, βρίσκεται η περιοχή που προτιμούν όσοι κάνουν γυμνισμό στη Λεμεσό.

Στην ακτή αυτή υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα: και λεπτή άμμος, και κάτασπρα βότσαλα, και πράσινο, αλλά και πελώρια βράχια, που ανεβαίνουν σε αρκετά μεγάλο ύψος στην ανατολική πλευρά του κόλπου. Εκεί που οι βράχοι, άλλοι απότομοι και άλλοι επίπεδοι, σμιλεμένοι από το κύμα, συναντούν τη θάλασσα, η παραλία μοιάζει να χωρίζεται σε 2 μέρη.

Οι κόλποι που δημιουργούνται στο ανατολικότερο μέρος, τους οποίους μπορεί να επισκεφθεί κανείς περνώντας τους βράχους αυτούς, έχουν γίνει καταφύγιο για όσους επιθυμούν διακριτικά και χωρίς να ενοχλούν, να κάνουν γυμνισμό. Στην Κύπρο δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες παραλίες για γυμνιστές κι έτσι αυτοί οι πιο απόμεροι κόλποι αποτελούν ιδανική επιλογή. Οι επισκέπτες είναι λιγοστοί, αν και ο αριθμός τους μπορεί να αυξάνεται κάπως τα Σαββατοκύριακα.

Στην ακτή υπάρχουν κυρίως βότσαλα, ενώ στο βυθό της θάλασσας, όσοι κολυμπήσουν θα βρουν μικρά βράχια, άμμο και βότσαλα. Η θάλασσα είναι καθαρή και αρκετά ασφαλής, όμως χρειάζεται προσοχή, αφού το μέρος εκείνο δεν επιτηρείται από ναυαγοσώστη. 

*Extra tip: Όσοι θα επισκεφθούν την ακτή αυτή, καλό είναι να φορούν αθλητικά παπούτσια, για να είναι ασφαλείς όταν ανεβαίνουν στα βράχια. Ακόμα κι αν δεν κάνεις γυμνισμό, τα επίπεδα, σκουρόχρωμα βράχια (που έδωσαν και την ονομασία «μαυρόροτσος» στην περιοχή) είναι ιδανικά για ηλιοθεραπεία με τον ήχο των κυμάτων μόνο για παρέα.

Μάθε περισσότερα για την ξεχωριστή ομορφιά της παραλίας στο Πισσούρι εδώ.

swipe gallery

5166