12277

Παραδοσιακός οβελίας: Πάσχα με θέα το απόλυτο γαλάζιο στη Λεμεσό!

08/04/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μπορεί το γνώριμο σκηνικό για τον παραδοσιακό, πασχαλινό οβελία να είναι ορεινό. Όταν, όμως, το έθιμο το βρίσκεις παραλιακά, μπορεί να γίνει διπλά απολαυστικό. Άλλωστε, με το απόλυτο γαλάζιο της Λεμεσού, κάτω από τον λαμπερό, ανοιξιάτικο ήλιο να σου ανοίγει την όρεξη, πως θα μπορούσαν να μην ταιριάξουν τα πλούσια αρώματα και η γεύση του οβελία.

Οι ψησταριές στήνονται από νωρίς το πρωί, αφού το πετυχημένο ψήσιμο χρειάζεται έως και 6 ώρες για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα κάρβουνα σιγοκαίνε, τοποθετημένα στο πλάι, στις 2 πλευρές της μεγάλης ψησταριάς, ώστε το κρέας να ψηθεί ομοιόμορφα, καθώς περιστρέφεται στον οβελία. Ένα ειδικό μίγμα με αρωματικό θυμάρι και ρίγανη μέσα σε λάδι, ραντίζεται κάθε τόσο στην επιφάνεια του αρνιού, ποτίζοντάς το με επιπλέον νοστιμιά.

Βέβαια, στη Λεμεσό, ακόμα κι αν κάποιος επιλέξει να γιορτάσει το Πάσχα χωρίς οβελία, μπορεί κάλλιστα να βρει ένα πλήρες, παραδοσιακό τραπέζι σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της πόλης, με όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της περιοχής να ετοιμάζουν πλούσιο μπουφέ. Έτσι, με ή χωρίς οβελία, το παραδοσιακό, ελληνικό Πάσχα, έχει τη δική του χάρη στην πόλη.

Η ίδια η τελετουργία του ψησίματος είναι τόσο απολαυστική, ιδίως σε συνδυασμό με τη θέα της θάλασσας, το ανοιξιάτικο αεράκι και το πράσινο, ώστε η εμπειρία αυτή να γίνεται ξεχωριστή πολύ πριν καθίσει κανείς στο τραπέζι.

Φωτογραφίες και βίντεο από τον παραδοσιακό οβελία στο ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel.

swipe gallery