6 πανέμορφες εκκλησίες στην ύπαιθρο της Λεμεσού, αφιερωμένες στην Παναγία!

14/08/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πανέμορφες εκκλησίες και μοναστήρια μέσα σε ακόμα πιο όμορφες τοποθεσίες, κλεισμένες στο πράσινο και στην μαγεία της άγρια φύσης. Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά θρησκευτικά μνημεία που βρίσκονται στη ύπαιθρο της Λεμεσού είναι αφιερωμένα στην Παναγία και σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη.

Από τη μία η αρμονία της φύσης και από την άλλη η κατανυκτική ατμόσφαιρα των θρησκευτικών μνημείων, καθιστούν τους χώρους αυτούς γαλήνια καταφύγια για όσους ψάχνουν την ηρεμία, μακριά από την πόλη. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα μνημεία διαθέτουν μερικά πολύ ιδιαίτερα έργα τέχνης, ενώ ακόμα και η αρχιτεκτονική τους είναι αξιοθαύμαστη.

Διανύοντας μια απόσταση 20 – 30 λεπτών από την πόλης της Λεμεσού, λοιπόν, μπορείς να βρεθείς σε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες εκκλησίες αφιερωμένες στην Παναγία.

1. Μονή Παναγίας Αμιρούς (Αψιού)

 

2. Μονή Παναγίας Ελεούσας Τρικουκκιώτισσας (Πρόδρομος)

 

3. Μονή Παναγίας Αμασγούς (Μονάγρι)

 

4. Μονή Παναγίας Τροοδίτισσας

 

5. Ναός Παναγίας Ελεούσας (Τριμίκλινη)

 

6. Ναός Παναγίας Χρυσολοφίτισσας (Λόφου)
19179