52859

23 παιδότοποι για παιχνίδι και διασκέδαση στη Λεμεσό!

03/10/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Όταν μία πόλη κάνει τα παιδιά να χαμογελούν (και μαζί με αυτά και τους γονείς τους), τότε μπορείς να πεις ότι είναι μια όμορφη πόλη.

Η Λεμεσός το έχει εξασφαλίσει αυτό, διαθέτοντας αρκετούς χώρους για παιχνίδι και διασκέδαση, τόσο υπαίθριους, όσο και στεγασμένους. Από τη μία άκρη της μέχρι την άλλη, ποικίλοι χώροι αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Με επιλογές για όλες τις εποχές του χρόνου και για όλες τις περιστάσεις, το μόνο που μένει να κάνεις είναι να αρχίσεις να προγραμματίζεις τις επισκέψεις σου, σύμφωνα με τη λίστα που ακολουθεί.

​1. Masterland

Η “Masterland” είναι μια πιστή αναπαράσταση πόλης, με κτίρια, στρωμένους δρόμους, αυτοκίνητα, ακόμα και με τη δική της οικονομία. Σε αυτό το ιδιαίτερο πάρκο, τα παιδιά ζουν και ενεργούν σαν ενήλικες μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Διεύθυνση: Σπύρου Κυπριανού 48
Τηλέφωνο: 25 310012

2. Playlounge

Στον χώρο της Limassol Agora, στην περιοχή της Πλατείας Σαριπόλου, δημιουργήθηκε ένας μοντέρνος παιδότοπος, σε εσωτερικό χώρο, με διασκεδαστικά παιχνίδια, επίβλεψη από επαγγελματίες και χώρο αναψυχής για τους γονείς.

Διεύθυνση: Limassol Agora, Πλατεία Σαριπόλου
Τηλέφωνο: 25 899559

3. Galactica

Ένας πολυχώρος διασκέδασης με παιδότοπο, εξειδικευμένους χώρους με δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 10 ετών, ειδική αίθουσα με video games, bowling για μικρούς και μεγάλους και υπαίθριο Λούνα Παρκ.

Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 53  
Τηλέφωνο: 25 750666

4. My Mall – AHS Playplanet

Στον υπόγειο χώρο του My Mall λειτουργεί παιχνιδότοπος για παιδιά προσχολικής ηλικίας, bowling, 6D Cinema, αλλά και με άνετους χώρους για τους γονείς, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για όλη την οικογένεια. 

Διεύθυνση: Φραγκλίνου Ρούσβελτ 285
Τηλέφωνο: 25 711551

5. Bubble Park

Ο παιχνιδότοπος που βρίσκεται κοντά στη Μαρίνα Λεμεσού διαθέτει μεγάλα δωμάτια και εξωτερικούς χώρους με έντονα χρώματα και χαρούμενη διακόσμηση. Αγαπημένα των παιδιών είναι τα παιχνίδια με το κανόνι και το κάστρο του Οκταποδιού. 

Διεύθυνση: Τζελάλ Μπαγιάρ 13
Τηλέφωνο: 7000 85 86

6. Bricks 4 Kidz

Ένας παιδότοπος για παιδιά ηλικίας 2 – 15 χρόνων, που συνδυάζει την εκπαίδευση με τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα. Με την καθοδήγηση του προσωπικού, τα παιδιά απασχολούνται με ποικίλες δραστηριότητες, με  πιο δημοφιλή τα παιχνίδια Lego. 

Διεύθυνση: Σπύρου Κυπριανού 79
Τηλέφωνο: 77 77 02 10

7. Hula Hoop

Ο παιδότοπος “Hula Hoop” διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια, σε έναν άνετο χώρο. Σε ειδικές περιστάσεις οι μασκότ από αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων, κάνουν την εμφάνισή τους για να διασκεδάσουν τα παιδιά. 

Διεύθυνση: Μονής Μαχαιρά 7
Τηλέφωνο: 99 462275

8. Playland Café

Τσουλήθρες διαφόρων μεγεθών, πισίνες με μπάλες  και παιχνίδια με τουβλάκια, προσφέρουν στα παιδιά απολαυστικές στιγμές παιχνιδιού. Ο χώρος, που λειτουργεί και ως καφετέρια, διατίθεται καθημερινά για άφθονο παιχνίδι και για διοργάνωση παιδικών πάρτι. 

Διεύθυνση: Θεοδώρου Ποταμιανού 40 – 46, Κ.Πολεμίδια
Τηλέφωνο: 25 734366

9. Kidsworld Playcentre

Ένας χώρος ιδανικός για κάθε ηλικία, με παιχνίδια που μπορούν να απασχολήσουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά, όσο οι γονείς χαλαρώνουν στην άνετη καφετέρια του παιδότοπου.

Διεύθυνση: Αναπαύσεως 1, Άγιος Νικόλαος
Τηλέφωνο: 25 580644

10. Luna Kids

Το Luna Kids προσφέρει στις εγκαταστάσεις του την ευκαιρία για παιχνίδι, χορό και φαγητό. Είναι δημοφιλής προορισμός για πάρτι γενεθλίων, χάριν στα όμορφα χρώματα και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση: Δημοκρατίας 20
Τηλέφωνο: 99 462831, 25 725742

11. Arizona Luna Park

Ο εξωτερικός και εσωτερικός χώρος του Λούνα Παρκ “Arizona” φιλοξενεί δεκάδες παιχνίδια και τρόπους ψυχαγωγίας. Ο χώρος διαθέτει πίστα από συγκρουόμενα αυτοκίνητα, video games και ένα άνετο χώρο για διοργάνωση πάρτι γενεθλίων.

Διεύθυνση: Φανερωμένης, Επισκοπή
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 932 073

Παιδότοποι σε πάρκα

12. Πάρκο Επισκοπής - Amigos

Στο κέντρο της κοινότητας Επισκοπής Λεμεσού, ένας μεγάλος παιδότοπος με σύγχρονες εγκαταστάσεις, φιλοξενεί παιδιά και γονείς σε ένα όμορφο περιβάλλον. Το café που λειτουργεί δίπλα στον χώρο αυτό φροντίζει για τη διοργάνωση γενεθλίων.

Διεύθυνση: Επισκοπή Λεμεσού
Τηλέφωνο: 25 934650

13. Κοινοτικό Πάρκο Κολοσσίου

Σε μία έκταση άνω των 2000 τ.μ., το πάρκο φιλοξενεί πολλά και διάφορα παιχνίδια με δάπεδα ασφαλείας. Σε παρακείμενο χώρο βρίσκονται και γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Τηλέφωνο: 95 163550, 25 933200

14. Πάρκο Φιλελλήνων

Με εγκαταστάσεις κατάλληλες για όλες τις ηλικίες, το πάρκο διαθέτει σύγχρονο παιδότοπο με δάπεδο ασφαλείας, τεχνητές λιμνούλες με σιντριβάνια και ένα φιλόξενο αναψυκτήριο για τους επισκέπτες του.

Διεύθυνση: Γωνία Τριών Ιεραρχών και Πειραιώς

15. Πάρκο Λανιτείου Σταδίου

Ο παιδότοπος βρίσκεται στον χώρο δυτικά του Λανιτείου σταδίου, όπου υπάρχει ένας μεγάλος, υπαίθριος χώρος κάτω από τα πεύκα, αλλά και χώρος με όργανα γυμναστικής για παιδιά και ενήλικες. Στον χώρο λειτουργεί και αναψυκτήριο.

Τηλέφωνο: 99 284323

16. Πάρκο Αναγέννησης

Ο άνετος και σύγχρονος παιδότοπος, τα όργανα γυμναστικής για ενήλικες και ο χώρος για εκδηλώσεις, είναι ανάμεσα στις διευκολύνσεις που προσφέρει η Πλατεία Αναγέννησης.

Διεύθυνση: Γωνία Τζελάλ Μπαγιάρ και Βαγιαζίτ

17. Πάρκο Μελίνας Μερκούρη (Μέσα Γειτονιά)

Σε ένα γνωστό πάρκο στη Μέσα Γειτονιά, δημιουργήθηκε ο χώρος αυτός για μια χαλαρή βόλτα για καφέ, αλλά και για παιχνίδι και άσκηση των παιδιών.

Διεύθυνση: Πανίκου Χαράκη, Μέσα Γειτονιά
Τηλέφωνο: 99 788303

18. Πάρκο Πάνω Πολεμιδιών

Σε μια ήσυχη γειτονιά των Πάνω Πολεμιδιών, λειτουργεί ένα καταπράσινο πάρκο, ιδανικό για καθημερινές βόλτες και εορταστικές στιγμές με παιχνίδι και διασκέδαση. Υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά κάθε ηλικίας σε υπαίθριο και καλυμμένο χώρο.

Διεύθυνση: 120ος δρόμος, Πάνω Πολεμίδια
Τηλέφωνο: 25 821400 (για κρατήσεις εκδηλώσεων), 99 962600, 99 300391

19. Εθνικό Δασικό Πάρκο

Ο παιδότοπος του Εθνικού Δασικού Πάρκου είναι ένας όμορφος χώρος, καλυμμένος με γρασίδι, ο οποίος διαθέτει ξύλινα κιόσκια για φαγητό στην ύπαιθρο, αναψυκτήριο, αλλά και παιχνίδια με δάπεδο ασφαλείας.

Διεύθυνση: Οδός Κοροίβου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 575047

20. Παραθαλάσσιο πάρκο

Το παραθαλάσσιο πάρκο της Λεμεσού είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για όλη την οικογένεια. Πέρα από τους πεζοδρόμους και τον ποδηλατόδρομο, διαθέτει 2 μεγάλους παιδότοπους με δάπεδο ασφαλείας, αλλά και αναψυκτήρια.

21. Δημόσιος Κήπος Λεμεσού

Ο Δημόσιος Κήπος της Λεμεσού είναι ο χώρος με τον οποίο έχουν συνδέσει όμορφες αναμνήσεις πολλές γενιές στην πόλη, εδώ και 1 αιώνα σχεδόν. Ο κήπος είναι καλυμμένος από πυκνά δέντρα και διαθέτει διάφορους χώρους παιχνιδιού.

22. Δασούδι

Θέα στη θάλασσα, πλούσιο πράσινο και ένας μεγάλος, υπαίθριος, περιφραγμένος παιδότοπος με δάπεδο ασφαλείας έλκουν στον χώρο αυτό οικογένειες που απολαμβάνουν τη βόλτα τους, συνδυάζοντάς την με φαγητό ή καφέ.

Διεύθυνση: Παραλία Δασούδι, Γερμασόγεια
Τηλέφωνο: 25 322881

23. Κοινοτικό Πάρκο Παρεκκλησιάς

Το πάρκο βρίσκεται στην είσοδο της κοινότητας Παρεκκλησιάς, περίπου 10 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού, από όπου απολαμβάνει υπέροχη θέα. Χωρίζεται σε 3 επίπεδα, με παιχνίδια σε δάπεδο ασφαλείας και σε χώρο με γρασίδι.

Τηλέφωνο: 99 484489