Άλλα

Τεταρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Οικολογικό δείπνο @ Dionysus Mansion


Το εστιατόριο Dionysus Mansion, που βρίσκεται σε ένα ιστόρικο κτίριο της Λεμεσού, διοργανώνει στον καταπράσινο κήπο του το πρώτο αειφόρο δείπνο της Κύπρου. 

Σαν αειφόρο δείπνο ορίζεται το γεύμα το οποίο εστιάζεται στο τόπικο φαγητό και στην όσο πιο σύντομη διαδρομή γίνεται απο τον τόπο παραγωγής στον τόπο κατανάλωσης.

Η αειφορία σαν όρος στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες. Πρώτον, στην προμήθεια των υλικών με έμφαση σε τοπικά κι εποχικά προϊόντα, δεύτερον σε περιβαλλοντικές παραμέτρους, όπως η οικολογική ποιότητα των προμηθειών, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα οικολογικά υλικά κατασκευής, η εξοικονόμηση ενέργειας και νερού και τριτον, σε κοινωνικές παραμέτρους όπως η κοινωνική ευαισθησία και η φιλανθρωπική συμπεριφορά σε τοπικές κοινότητες, η δίκαιη συμπεριφορά στο προσωπικό του εστιατορίου, η υγιεινή διατροφή και ο διάφανος τρόπος λειτουργίας.  

Μενού:
Βιολογική σαλάτα Αγίας Φυλας

Μελιτζανοσαλάτα
Κολοκυθοκεφτέδες
Χαλούμι στα κάρβουνα
Σπαράγγια 
Χειροποίητες ραβιόλες
Αναδομημένος Λευκαρίτικος ταβάς’
Κοτόπουλο με χαλούμι και αμπελόφυλλο
Χοιρινό κότσι ψημένο σε κενό αέρος για 12 ώρες
Πουρέ κολοκάσι
Μιλφειγ αναρης 

To Dionysus Mansion επέλεξε να συνδυάσει τα τοπικά φαγητά με επίσης τοπικά κρασιά απο αξιόλογους παραγωγούς της Κύπρου, τα οποία είτε παράγονται με βιολογικές μεθόδους, είτε παράγονται απο γηγενείς ποικιλιες της Κύπρου και με τα αμπέλια των σταφυλιών να βρίσκονται μόνο στην επαρχία Λεμεσού.

Κρατήσεις: 25 222210- Περισσότερες Πληροφορίες για την εκδήλωση.

- Δες όλες τις εκδηλώσεις της Λεμεσού εδώ.

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το All About Limassol (Official) δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνο και δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια των πληροφοριών για εκδηλώσεις τις οποίες δεν διοργανώνει. Παρά το γεγονός ότι όλες οι εκδηλώσεις έχουν επιβεβαιωθεί και οι λεπτομέρειες ήταν σωστές όταν ανέβηκαν online στο Portal, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές, σε περίπτωση που μία εκδήλωση θα έπρεπε να ακυρωθεί ή αναβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.