15641

Οι αναπαλαιωμένες Αποθήκες Παπαδάκη παραδόθηκαν στο κοινό!

18/12/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην ιστορική Αγίου Ανδρέου, στο κέντρο της Λεμεσού, οι αναπαλαιωμένες Αποθήκες Παπαδάκη φιλοξενούν και επίσημα πλέον το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών. Το πετρόχτιστο κτίριο, μια δωρεά του Στάθη Παπαδάκη προς το Δήμο Λεμεσού, έχει αποκατασταθεί και διαμορφωθεί με τρόπο τέτοιο, ώστε να αποτελεί χώρο φιλοξενίας εκθέσεων, ομιλιών, παρουσιάσεων και άλλων πολιτιστικών δρωμένων.

Το συνολικό εμβαδό του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών ανέρχεται σε 623 τ.μ. Πρόκειται για 2 κτιριακά συγκροτήματα - αποθήκες από τις αρχές του 20ου αιώνα. Στο αρχικό κτίριο έγιναν 2 προσθήκες στην πίσω ανατολική πλευρά (στην είσοδο του συγκροτήματος το φουαγιέ, καθώς και ένας υπόγειος χώρος υπηρεσιών).

Η πρόσβαση στην περιοχή έχει ήδη αναβαθμιστεί, ώστε να μπορεί το κοινό να προσεγγίζει εύκολα το Κέντρο από την οδό Αγίου Ανδρέου. To συγκρότημα των παλιών αποθηκών είναι συνολικής αξίας €1,4 εκατομμυρίου ενός το κόστος των εργασιών που έγιναν για την αποκατάστασή του, ξεπέρασε το €1 εκατομμύριο. Το έργο επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας Σεβίνα Φλωρίδου.

Τα 2 κτίρια επικοινωνούν πλέον μέσω ενός διαδρόμου, ο οποίος περνά πάνω από ένα αυλάκι άρδευσης που χρησιμοποιούνταν στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις εκείνης της περιοχής τον προηγούμενο αιώνα. Στο ίδιο χώρο έχει διατηρηθεί και το πηγάδι που χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή.

Φωτογραφίες: Σεβίνα Φλωρίδου, Ανδρέας Χριστοφόρου

swipe gallery