Μαντεύεις ποια αρωματική νοστιμιά ετοιμάζεται στη γυάλα με τα κεράσια;

07/08/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Καμιά φορά, οι μεγαλύτερες απολαύσεις βρίσκονται σε ανύποπτο χώρο και χρόνο, φτιαγμένες με τα πιο απλά και γνήσια υλικά. Στις Κάτω Πλάτρες, όπου οι κερασιές πλημμυρίζουν τον τόπο και καρποφορούν ζουμερά και ολόγλυκα κεράσια, οι ντόπιοι έχουν την καλύτερη πρώτη ύλη για να σε φιλέψουν με τα πιο αρωματικά κεραστικά.

Αν, λοιπόν, επισκεφθείς το χωριό καλοκαιριάτικα και τύχει να δεις κάπου τριγύρω μια γυάλα κάτω από τον ήλιο, με κατακόκκινα κεράσια, να ξέρεις ότι σε περιμένει μια πολύ γευστική έκπληξη εκεί κοντά. Αυτή, άλλωστε, είναι η παραδοσιακή μέθοδος για την παρασκευή του ντόπιου λικέρ με άρωμα κεράσι, ενός πολύ γευστικού ποτού, που απολαμβάνεις εξίσου το καλοκαίρι και το χειμώνα.

Τα φρέσκα κεράσια μπαίνουν στο γυάλινο βάζο μαζί με ζάχαρη και μένουν κάτω από το ζεστό καλοκαιρινό ήλιο μέχρι η ζάχαρη να λιώσει από τη ζέστη και να αρχίσει η ζύμωση με το χυμό των φρούτων. Στο μίγμα προσθέτουν ζιβανία ή / και κονιάκ, ντόπιας παραγωγής συνήθως, αφού στο χωριό λειτουργούν 2 οινοποιεία, και λίγο καιρό αργότερα το ποτό είναι έτοιμο. Όταν η ζύμωση ολοκληρωθεί, το περιεχόμενο του βάζου σουρώνεται και το εξαιρετικά αρωματικό αυτό ποτό σερβίρεται, κατά προτίμηση παγωμένο.

swipe gallery

10838