Κρατικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2016 απέσπασε το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Το πιο Αξιόλογο Αρχιτεκτονικό Έργο για το 2016 ανακηρύχθηκε το έργο ανάπλασης του Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό. Το έργο απέσπασε το σχετικό βραβείο στην τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2016, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Την ανάπλαση του Παλιού Λιμανιού σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Χρύσανθος Χρυσάνθου. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή γραφείων, εστιατορίων, καταστημάτων, μεγάλης πλατείας, πεζόδρομων και χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου, ολοκληρώθηκαν στις 15/3/2014 και εγκαινιάστηκε επίσημα στις 8/10/2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Το βραβείο μοιράστηκε η ανάπλαση του Παλιού Λιμανιού, με το έργο σε κατοικία στην Έγκωμη των αρχιτεκτόνων Ιωάννη Αγησιλάου και Γεώργιου Καλαβά. Το βραβείο για Έργο Νέων Αρχιτεκτόνων απονεμήθηκε στο έργο Παρεκκλήσιο Αποστόλου Πέτρου και Αγίας Ελένης της Μάρτυρος στην Πάφο του Αρχιτέκτονα Μιχάλη Γεωργίου. Το ειδικό βραβείο «Αρχιτεκτονική, ενταγμένη στο φυσικό τοπίο» απονεμήθηκε στο έργο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στο Κάβο Γκρέκο των Αρχιτεκτόνων Μάριου Οικονομίδη και Μαρίας Ακκελίδου.

Επιδίδοντας τα βραβεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τους βραβευθέντες, επισημαίνοντας ότι το ταλέντο και η σκληρή δουλειά τους συνιστούν πηγή έμπνευσης και για άλλους επιστήμονες, όχι μόνο αρχιτέκτονες, αλλά και άλλων συναφών επιστημών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με το αναμνηστικό βραβείο οι βραβευθέντες έλαβαν και χρηματικό έπαθλο €10000. Στο χώρο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έκθεση με όλα τα έργα τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Διαβάστε περισσότερα για το Παλιό Λιμάνι του τότε και του σήμερα στο αφιέρωμα του All About Limassol.

swipe gallery


3577