Κολοκυθοκεφτέδες με καρπούζι: Ο απόλυτος συνδυασμός δίπλα στη θάλασσα της Λεμεσού!

27/07/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ακούγεται απλό και είναι. Ακούγεται αντιφατικό, αλλά δεν είναι καθόλου. Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους, καλοκαιρινούς μεζέδες εκεί έξω και είναι μια μοναδική απόλαυση, ιδίως όταν βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα της Λεμεσού.

Το δοκιμάζεις, αρχικά, γιατί είναι κολοκυθοκεφτές, αφράτος, φρεσκοτηγανισμένος, ζουμερός από μέσα και τραγανός από έξω και - αντικειμενικά – δεν είναι εύκολο να μη σου αρέσει. Με πλούσια αρώματα, από μυρωδικά της μεσογειακής κουζίνας, γίνεται ακόμα πιο λαχταριστός χάριν στη σως από γιαούρτι με λάδι μέντας. Και τότε αποφασίζεις να πάρεις στη μπουκιά σου και το καρπούζι, και πείθεσαι, τελικά, να τρως μόνο έτσι το φρούτο του καλοκαιριού από εδώ και μπρος.

Το αλμυρό και το γλυκό δένουν εκπληκτικά και τα αρώματα του κολοκυθοκεφτέ είναι ό,τι έλειπε μέχρι τώρα από το δέσιμο αυτό. Το Bistrot 55 Summer Edition, όπου το δοκιμάσαμε, πρεσβεύει ότι οι απλές γεύσεις, αυτές που ξέρουμε από την κουζίνα της μαμάς, είναι και οι πιο πετυχημένες. Και μάλλον έχει δίκιο. Με μοντέρνες πινελιές και ευφάνταστους συνδυασμούς οι γεύσεις αυτές απογειώνονται. Και κάπως έτσι, αυτός ο δροσερός, χορτοφαγικός μεζές, έγινε ο αγαπημένος όλων.

*Extra tip: Είναι τόσο ελαφρύ, αλλά και τόσο χορταστικό, ώστε, πέρα από μεζές, μπορεί να είναι και ένα σύντομο γεύμα στην παραλία.
15492