Καλοκαιρινό καφέ τιραμισού, με oreo ή με φυσαλίδες δροσιάς, θα δοκιμάσεις;

18/08/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κάποτε ήταν απλώς το φραπέ. Μετά μπήκε στη ζωή μας ο freddo espresso και ο americano. Όμως, το πράγμα δεν έμελλε να σταματήσει εκεί. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, σε ένα μέρος που το καλοκαίρι κρατάει πάνω από 6 μήνες, δε μπορεί να μη θέλεις να είναι εμπειρία ο κρύος καφές.

Ο cold brew μπήκε πρόσφατα στις ζωές μας και έγινε η απάντηση σε όσους θέλουν 2 ποτήρια νερό μετά από κάθε γουλιά freddo espresso. Το ρόφημα παρασκευάζεται με τη διαδικασία κρύας εκχύλισης, η οποία διαρκεί 12 – 18 ώρες, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους εκχύλισης οι οποίες χρησιμοποιούν ζεστό νερό. Έτσι, ο cold brew έχει οξύτητα χαμηλότερη μέχρι και 67%, και επομένως πιο απαλή γεύση.

Το φετινό καλοκαίρι μας «κερνάει» 3 ακόμα special γεύσεις: espresso tiramisu, καφέ με tonic και τον απόλυτο πειρασμό cookies + cream blizzard, με μπισκότα oreo. Αυτός που σκέφτηκε να βάλει το αγαπημένο, ιταλικό tiramisu στο ποτήρι μαζί με μυρωδάτο, ιταλικό espresso ήταν σίγουρα μερακλής, αλλά λίγο περισσότερο από αυτόν ήταν εκείνος που σκέφτηκε να γεμίσει ένα ποτήρι espresso με γάλα, θρυμματισμένο πάγο, σιρόπι σοκολάτας και τα αγαπημένα γεμιστά μπισκότα μικρών και μεγάλων.

Ο παγωμένος καφές γεμάτος φυσαλίδες από δροσιστικό tonic ήταν μάλλον η αναπόφευκτη, light απάντηση στους καφέδες – πειρασμούς. Το απόλυτο καλοκαιρινό ρόφημα γίνεται έτσι πιο ενδιαφέρον και γαργαλιστικό, παραμένοντας ανάλαφρο, με τα αρώματα του espresso να κυριαρχούν.

* Espresso tiramisu, cookies + cream blizzard και espresso με tonic θα βρεις αποκλειστικά στο κατάστημα Milkbar, στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό.

swipe gallery

13939