67784

25 όμορφα ταβερνάκια με τζάκι στη Λεμεσό!

28/11/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Οι ταβέρνες αποτελούν μία ξεχωριστή επιλογή εξόδου, αφού συνδυάζουν αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, με ζεστή ατμόσφαιρα και καλή μουσική.  Διαμορφώνοντας τον εσωτερικό τους χώρο κατάλληλα για τον χειμώνα, ανάβουν τα τζάκια και τις ξυλόσομπές τους, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό.

Η Λεμεσός, συνεπής στο ραντεβού της για διασκέδαση και νόστιμο φαγητό διαθέτει όμορφους χώρους, τόσο στην πόλη, όσο και στην ύπαιθρο. Έτσι, κάθε ταβέρνα αποτελεί και μια ιδιαίτερη επιλογή, που αξίζει να ανακαλύψεις.

Ταβέρνες στην πόλη

1. Το Καπηλειό (Άγιος Τύχωνας)

Σε μια τοποθεσία μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι υποδέχεται τους επισκέπτες του με μερακλίδικους, παραδοσιακούς μεζέδες, αλλά και  χορταστικά, περιποιημένα πιάτα.

Διεύθυνση: Άγιος Τύχωνας
Τηλέφωνο: 99 556084

2. Προαύλιο (Παρεκκλησιά)

Διατηρώντας παραδοσιακές γεύσεις και φιλοξενία, η ταβέρνα αυτή προτείνει μία αναβαθμισμένη εμπειρία με μοντέρνες πινελιές. Το κλέφτικο του Θεόδωρου, ο μουσακάς και η πορτοκαλόπιτα της μαμάς Αγλαϊας, είναι από τα ισχυρά «όπλα» της ταβέρνας.

Διεύθυνση: Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά
Τηλέφωνο: 25 222444

3. Ταβέρνα Σκουρουβίννος  (Άγιος Αθανάσιος)

Με παραδοσιακούς μεζέδες και πρωτότυπα εδέσματα που φτιάχνονται με μαεστρία και μεράκι, οι κρύες βραδιές του χειμώνα επιφυλάσσουν ιδιαίτερες απολαύσεις. Έτσι, η φωτιά στο τζάκι του πετρόκτιστου σπιτιού, γίνεται ιδανική συντροφιά.

Διεύθυνση: Φειδία και Πολυξένης Διαμαντή, Άγιος Αθανάσιος
Τηλέφωνο: 99 608178

4. Ο Μπαξές Ταβέρνα (Αγία Φύλα)

Ένας χώρος με πέτρινη δόμηση, έχει ξεχωρίσει για τις αυθεντικές συνταγές και τα φρέσκα υλικά από ντόπιους παραγωγούς, καθώς και για το εμφιαλωμένο κρασί δικής του παραγωγής.

Διεύθυνση: 1ης Απριλίου, Αγία Φύλα
Τηλέφωνο: 25 771001

5. Φόρσος (Μουτταγιάκα)

Οι εξορμήσεις στον λόφο της Μουταγγιάκας, σε αποζημιώνουν με αυθεντικά αρώματα και γεύσεις. Η ταβέρνα αυτή, κρατώντας εδώ και πολλά χρόνια αναλλοίωτη την εξαιρετική ποιότητα και τη φιλική εξυπηρέτηση, βρίσκει κάθε φορά τον τρόπο να σε ικανοποιεί, προσφέροντας εποχιακούς μεζέδες για κάθε γούστο.

Διεύθυνση: Αγίου Ελευθερίου 49, Μουτταγιάκα
Τηλέφωνο: 25 329490

6. Ταβέρνα Γιαλούσα (Μουτταγιάκα)

Μία οικογενειακή ταβέρνα με σπιτική κυπριακή κουζίνα, υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα οικείο περιβάλλον, με τη φωτιά από το τζάκι να ζεσταίνει τον χώρο τον χειμώνα. Έτσι, ένας χώρος κατάλληλος και για πάρτι και δεξιώσεις, μπορεί να αποτελεί παράλληλα μια καθημερινή έξοδο για δείπνο.

Διεύθυνση: Αρχαγγέλου Μιχαήλ 55, Μουτταγιάκα
Τηλέφωνο: 25 323000

7. Σιάμπελος (Πολεμίδια)

Διατηρώντας στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γνήσιας κυπριακής φιλοξενίας και κουζίνας, η ταβέρνα αυτή εξελίχθηκε σε μια από τις αγαπημένες επιλογές για βραδιές με παραδοσιακές γεύσεις με σπιτικές συνταγές.

Διεύθυνση: Γιαλούσας 1, Πολεμίδια
Τηλέφωνο: 99 525298

8. Η Επαρχιακή (Γερμασόγεια)

Η Επαρχιακή συνθέτει ένα υπέροχο σκηνικό, με το τζάκι να ζεσταίνει τον χώρο και ένα μενού με λαχταριστούς μεζέδες από την κυπριακή και ελληνική κουζίνα, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά.

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 27, Γερμασόγεια
Τηλέφωνο: 70 074444

9. Οινέας (Πλατεία Ηρώων)

Σημείο αναφοράς στην Πλατεία Ηρώων, η ταβέρνα αυτή αποτελεί αγαπημένη επιλογή για όλες τις εποχές, για όσους θέλουν να απολαύσουν νόστιμα, παραδοσιακά μεζεδάκια και μουσική. Κατά τους χειμερινούς μήνες, το τζάκι δημιουργεί μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία της ταβέρνας.

Διεύθυνση: Πλατεία Ηρώων
Τηλέφωνο: 96 402323

Ταβέρνες στην ύπαιθρο

10. Ταβέρνα Άγιος Επίκτητος (Αρμενοχώρι)

Kρασί, σπιτικά μαγειρευτά φαγητά και κυπριακοί μεζέδες δίπλα στο τζάκι, θα συντροφεύσουν την έξοδο σου στην ταβέρνα Άγιος Επίκτητος σε μια τοποθεσία με πανοραμική θέα.

Διεύθυνση: Αμμοχώστου 8, Αρμενοχώρι
Τηλέφωνο: 99 346529

11. Ταβέρνα Αρετή (Φασούλα)

Με αγάπη για το φαγητό και τις παραδοσιακές γεύσεις, το μενού στην ταβέρνα Αρετή επιφυλάσσει μια γαστρονομική εμπειρία που ξυπνάει και αναμνήσεις.

Διεύθυνση: Γιαννάκη Αεροπόρου 5, Φασούλα
Τηλέφωνο: 97 808218

12. Στοά Αριστοτέλους (Φασούλα)

Ετοιμάζοντας παραδοσιακά πιάτα, χειροποίητα προϊόντα (όπως λουκάνικα, παλουζέ ή και μαρμελάδες) και φροντίζοντας να προσφέρει εκλεκτές εποχιακές λιχουδιές, το ταβερνάκι αυτό επιφυλάσσει ιδιαίτερες γευστικές απολαύσεις.

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 2, Φασούλα
Τηλέφωνο: 99 956478

13. Εστιατόριο Μακρής (Μονιάτης)

Μία ταβέρνα γνωστή για τα νόστιμα κυπριακά της πιάτα, φιλοξενεί τους επισκέπτες της σε μία όμορφη τοποθεσία, σε ένα ζεστό χώρο με τζάκι και διακόσμηση από πέτρα.

Διεύθυνση: Μονιάτης 88, Μονιάτης
Τηλέφωνο: 25 421275

14. Ταβέρνα Κουκά (Κουκά)

Απέναντι ακριβώς από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Κουκά, βρίσκεται ένα ταβερνάκι που αποτελεί ένα όμορφο στέκι, όπου θα απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις και φιλοξενία.

Διεύθυνση: Κουκά
Τηλέφωνο: 99 656929

15. Η Ωραία Ελλάς (Βουνί)

Στα γραφικά στενά του χωριού, η ταβέρνα αυτή προσφέρει τους μεζέδες της ελληνικής και κυπριακής κουζίνας που με μαεστρία ετοιμάζει η μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια, για να τους απολαύσεις δίπλα στο πέτρινο τζάκι.

Διεύθυνση: Ελλάδος 3, Βουνί
Τηλέφωνο: 25 944328

16. Το Βουνιώτικο (Βουνί)

Το μεγάλο τζάκι και η ξυλόσομπα της ταβέρνας, δίνουν στον χώρο την απαραίτητη ζεστή ατμόσφαιρα, για να δοκιμάσεις νόστιμους μεζέδες, a la carte πιάτα, αλλά και επιλογές για χορτοφάγους.

Διεύθυνση: Βουνί
Τηλέφωνο: 99 316979

17. Ταβέρνα Τάκης (Βουνί)

Σε ένα αναπαλαιωμένο σπίτι στο χωριό Βουνί, θα συναντήσεις τη γραφική ταβέρνα του Τάκη. Με τη φωτιά να ανάβει σε 2 ξεχωριστά δωμάτια, θα απολαύσεις μεγάλη ποικιλία από μεζέδες και τοπικά κρασιά. 

Διεύθυνση: Ανδρέα Βλάμη 12, Βουνί
Τηλέφωνο: 25 943631

18. Ταβέρνα Λόφου - Αγροβίνο (Λόφου)

Μέρος του αγροτουριστικού συγκροτήματος με καταλύματα και κάβα, η ταβέρνα αυτή βρίσκεται σε ένα διατηρητέο πετρόκτιστο, όπου το τζάκι ζεσταίνει την ατμόσφαιρα τον χειμώνα. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακά κυπριακά πιάτα.

Διεύθυνση: Τσιντούρη, 4716, Λόφου
Τηλέφωνο: 25 470202

19. Καμάρες (Λόφου)

Το ζεστό και φιλόξενο ταβερνάκι θα το βρεις σε ένα από τα πλακόστρωτα μονοπάτια της Λόφου. Η παραδοσιακή διακόσμηση και η φωτιά από το τζάκι, συνοδεύουν τα νόστιμα κυπριακά εδέσματα.

Διεύθυνση: Λόφου
Τηλέφωνο: 25 470719

20. Μαραμένος (Καλό Χωριό)

Σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο που σου ανοίγει την όρεξη, η ταβέρνα προσφέρει σπιτικές γεύσεις με φρέσκα υλικά, καθώς τα 2 τζάκια του χώρου ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση: Καλό Χωριό
Τηλέφωνο: 25 542424

21. Στροφή στη γεύση (Μαντριά)

Σε μία από τις πιο όμορφες διαδρομές της ορεινής Λεμεσού, μεταξύ των χωριών Μαντριά και Κάτω Πλάτρες, η ταβέρνα αυτή προσφέρει λαχταριστούς μεζέδες δίπλα στο τζάκι.

Διεύθυνση: Μαντριά
Τηλέφωνο: 25 421221

22. Το Κατώι (Όμοδος)

Η ταβέρνα σε μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής Κύπρου, με το υπόγειο κελάρι, όπου βρίσκεται και το παλαιότερο τζάκι της. Το μενού περιλαμβάνει δημιουργικά πιάτα με βάση την ελληνική και κυπριακή παράδοση.

Διεύθυνση: Λινού 25, Όμοδος
Τηλέφωνο: 99 674444

23. Στου Κυρ Γιάννη (Όμοδος)

Στο γραφικό Όμοδος, το ταβερνάκι αυτό φημίζεται για την ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, το ντόπιο κρασί, τα εκλεκτά μεζεδάκια και τις βραδιές με ζωντανή μουσική.

Διεύθυνση: Λινού 15, Όμοδος
Τηλέφωνο: 70 000100

24. Συμπόσιο (Πελένδρι)

Με αφοσίωση στην κυπριακή κουλτούρα και γεύση, η ταβέρνα Συμπόσιο ετοιμάζει εύγευστους μεζέδες, με άγρια μανιτάρια, σπιτικές ραβιόλες και κλέφτικο, που απολαμβάνεις δίπλα στο τζάκι ή στη σόμπα.

Διεύθυνση: Προδρόμου 61, Πελένδρι
Τηλέφωνο: 99 404348

25. Ταβέρνα Πολυδέντρι (Πελένδρι)

Η ταβέρνα έχει ονομαστεί σύμφωνα με μία από τις εκδοχές για την ονομασία του χωριού Πελένδρι. Σε ένα χώρο με τη ζεστασιά του τζακιού, οι επισκέπτες της γεύονται υπέροχες παραδοσιακές νοστιμιές.

Διεύθυνση: Σωτήρη Τσαγκάρη 56, Πελένδρι
Τηλέφωνο: 99 406549