5982

Φοιτητικές Εστίες ΤΕΠΑΚ: Ένα εντυπωσιακό έργο δημιουργεί νέα δεδομένα στη Λεμεσό!

28/11/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα εντυπωσιακό έργο με μεγάλη σημασία για τη Λεμεσό, πήρε πρόσφατα το πράσινο φως. Πρόκειται για το σύγχρονο σύμπλεγμα φοιτητικών εστιών, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του τρίτου πόλου του ΤΕΠΑΚ στον πρώην συνοικισμό Βερεγγάρια, βορειοδυτικά της πόλης.

Ο επί χρόνια εγκαταλελειμμένος συνοικισμός πρόκειται να αλλάξει ριζικά εικόνα, φιλοξενώντας έναν νέο πυρήνα ζωής και δραστηριότητας. Τον σχεδιασμό του κτιρίου ανέλαβε η ομάδα του γραφείου E. Papachristou LLC, δημιουργώντας χώρους που θα εξυπηρετούν και τη διαμονή, αλλά και την κοινωνικοποίηση όλης της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έχει η μεγάλη πλατεία του έργου, ως κεντρικός άξονας της συνολικής ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στην περιοχή, που θα ολοκληρωθεί τμηματικά. Η πλατεία, ως χώρος συνάντησης και φιλοξενίας δραστηριοτήτων, ενθαρρύνει την ανταλλαγή ερεθισμάτων, εμπειριών και γνώσεων, που καθιστούν μια κοινότητα πλούσια και ζωντανή.

swipe gallery

Τρισδιάστατες απεικονίσεις του έργου από Fat Tony Studio και Rendergram Studio.

Πέρα από τους χώρους πρασίνου και τα διαφορετικά επίπεδα που δημιουργούν τα σκαλοπάτια στην πλατεία, τα κτίρια των φοιτητικών εστιών σχηματίζουν επιπλέον καλυμμένους χώρους δημόσιας χρήσης.