Ένα ξεχωριστό σχολείο μοντέρνας αρχιτεκτονικής στη Λεμεσό

Ο Ζήνων Σιερεπεκλής, άνθρωπος με πλούσια δράση, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στα κοινά, είναι ο δημιουργός ενός σχολείου με ξεχωριστή αρχιτεκτονική στη Λεμεσό. Το κτίριο που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο στον Ύψωνα, αποτελεί ένα από τα κτίρια που καταφέρνουν αρμονικά να συνδυάζουν την εικόνα με τη λειτουργική τους χρήση.

Ο γνωστός αρχιτέκτονας έχει λάβει 2 βραβεία για το σχεδιασμό εκπαιδευτηρίων, του Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου, το 1998, και του Κτιρίου Νέων Επιστημών στο English School στη Λευκωσία. το 2007.  Το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ύψωνα, που χτίστηκε το 2011, σε έκταση 1600 τετραγωνικών μέτρων, διατηρεί μοντέρνες γραμμές, με έντονα χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία. Η αίσθηση που αποπνέει, παραπέμπει στο δημιουργικό έργο που συντελείται στις εγκαταστάσεις ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος. Έτσι, το σχολείο είναι σήμερα από εκείνα τα κτίρια που εμπνέουν όσους τα χρησιμοποιούν.

Λαμβάνοντας υπόψη τη φορά των υψομετρικών καμπύλων, την ηλιακή πορεία, την κατεύθυνση των ανέμων και το υφιστάμενο σύστημα προσπελάσεων, η σύνθεση υποτάσσεται στο τοπίο. Το σχολικό σύμπλεγμα απολαμβάνει εξαιρετική θέα, αλλά και πρόσβαση στον αέρα και το φως. Οι 2 πορείες που οδηγούν στους χώρους του, 1 εναέρια, μέσω γέφυρας, και 1 επίγεια, που οδηγεί στο ισόγειο, κάνει το κτίριο ανοιχτό και ευρύχωρο.

swipe gallery


5070