Ένα ξεχωριστό κτίριο της Λεμεσού πήρε Πανευρωπαϊκό Βραβείο στο Λονδίνο!

19/11/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ως το καλύτερο Κτίριο Δημόσιας Ωφέλειας αναδείχθηκε για το 2017 το Μουσείο Γλυπτικής «Μικρή Σαλαμίνα» του Φίλιππου Γιαπάνη. Το νέο κτίριο που φιλοξενείται στο χώρο αυτό, το Arts Nest, είναι μια ιιδιαίτερη κατασκευή, σε σχέδιο του γραφείου Savvides Architects, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή.

Το κτίριο, με μοντέρνες και λιτές γραμμές, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί στον εσωτερικό του χώρο και την πρόσοψη από γυαλί, που δημιουργεί μια συνέχεια με το πανέμορφο πάρκο και τα υπαίθρια έργα του, βρέθηκε στην κορυφή όλων των Κτιρίων Δημόσιας Ωφέλειας , που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση των European Property Awards. Πρόκειται για ένα θεσμό με διεθνή αναγνώριση, μέρος της παγκόσμιας διοργάνωσης των International Property Awards.

Το Arts Nest αποτελείται από 5 επίπεδα. Τα 2 ανώτερα επίπεδα στεγάζουν την κατοικία του ίδιου του καλλιτέχνη και του γιού του. Στο υπόγειο, ισόγειο και μεσοδάπεδο αναπτύσσεται ο εκθεσιακός χώρος ο οποίος περιλαμβάνει χώρους διαλέξεων / παρουσιάσεων, αναψυκτήριο, χώρο πώλησης ενθυμημάτων, χώρους υγιεινής κ.ά.

Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο που λαμβάνει το έργο, αφού το 2016 είχε διακριθεί στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης των βραβείων Build.

Δες εδώ περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για το έργο.

swipe gallery

14244