57877

12 εξοχικά ταβερνάκια για να απολαύσεις ψάρι, λίγο έξω από τη Λεμεσό!

22/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στη Λεμεσό, μπορείς να συνδυάσεις μικρές εξορμήσεις λίγο έξω από την πόλη, με γεύσεις θαλασσινές. Όμορφα ταβερνάκια, τόσο κοντά στη θάλασσα, όσο και σε ημιορεινές περιοχές, διαθέτουν μενού με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Στην πιο κάτω λίστα, θα βρεις τον χώρο και την τοποθεσία που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου.

1. Yialos Tavern (Πισσούρι)

Η ταβέρνα Γιαλός προσφέρει εδώ και χρόνια φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, συνδυάζοντας απολαυστικές γεύσεις με υπέροχη θέα. Στο μενού θα βρεις και διάφορα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

Διεύθυνση: Ιθάκης 1
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 221747

2. Πλάτανος (Μαλλιά)

Η οικογένεια που λειτουργεί την ταβέρνα στην πλατεία της Μαλλιάς, έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη θάλασσα και η τράτα βγαίνει τακτικά για ψάρεμα. Αν φροντίσεις να κάνεις κράτηση, βρίσκεις νόστιμο ψάρι ημέρας, που ετοιμάζεται με σπιτική φροντίδα.

Διεύθυνση: Πλατεία Μαλλιάς
Τηλέφωνο: 99 928194

3. Kyrenia Beach Restaurant (Αυδήμου)

Το εστιατόριο Kyrenia βρίσκεται στην παραλία της Αυδήμου και διαθέτει ένα πλούσιο μενού με φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Από το μπαλκόνι του αγναντεύεις τη θέα σχεδόν ολόκληρης της ακτής.

Διεύθυνση: Κόλπος Αυδήμου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 679451

4. Melanda Beach Restaurant (Αυδήμου)

Η ταβέρνα Melanda αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρές και ήσυχες στιγμές, με φόντο το γαλάζιο. Η ταβέρνα πλαισιώνεται από τον κόλπο της Αυδήμου, προσφέροντας την κατάλληλη θέα για να απολαύσεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Διεύθυνση: Κόλπος Αυδήμου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 565336

5. Ψαροταβέρνα Oasis (Lady's Mile)

Μία από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της Λεμεσού βρίσκεται στην παραλία Lady’s Mile, κοντά στο λιμάνι. Βρίσκεις πάντα φρέσκο ψάρι και το απολαμβάνεις σ’ ένα μαγευτικό σκηνικό που σου ανοίγει την όρεξη.

Διεύθυνση: Παραλία Lady’s Mile
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 888871

6. Ψαροταβέρνα Κουρσάρος (Παρεκκλησιά)

Μία από τις λίγες επιλογές για φαγητό, που εστιάζουν αποκλειστικά στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Βρίσκεται στο κοντικό χωριό της Παρεκκλησιάς, στο όμορφο περιβάλλον του πετρόκτιστου, διατηρητέου κτιρίου με αυλή.

Διεύθυνση: Κυριάκου Μάτση 1
Τηλέφωνο: 99 638367

7. Ψαροταβέρνα Άγιος Γεώργιος Αλαμάνου

Ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς για ψάρι έξω από την πόλη, ο Άγιος Γεώργιος Αλαμάνου βρίσκεται δίπλα στο κύμα και στα φημισμένα άσπρα βράχια της περιοχής. Με άνετο υπαίθριο και εσωτερικό χώρο, προσφέρει ποικιλίες με θαλασσινά και ψάρια.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 633634

8. Kalymnos Fish Restaurant (Ακτή Κυβερνήτη)

Το Kalymnos Fish Restaurant βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή τοποθεσία, όπου μπορεί να απολαύσει κανείς το φαγητό του με θέα τα κατάλευκα βράχια, αλλά και την παραλία της περιοχής που είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Διεύθυνση: Ακτή Κυβερνήτη
Τηλέφωνο: 25 632878

9. Panayiotis Governor’s Beach (Ακτή Κυβερνήτη)

Το ψαράκι σου θα το απολαύσεις με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, σε μια όμορφη τοποθεσία στην Ακτή Κυβερνήτη. Το εστιατόριο βρίσκεται σ’ ένα μικρό λόφο, πάνω από την παραλία με τα άσπρα βράχια.

Διεύθυνση: Ακτή Κυβερνήτη
Τηλέφωνο: 99 645252

10. Ακτή Σωφρονίου (Ακτή Κυβερνήτη)

Η Ακτή Σωφρονίου βρίσκεται στην Ακτή Κυβερνήτη, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, με κήπο και γρασίδι. Ο χώρος σε υποδέχεται σ’ ένα υπέροχο σκηνικό, όπου προσφέρει νόστιμους ψαρομεζέδες και à la carte πιάτα.

Διεύθυνση: Ακτή Κυβερνήτη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 632312

11. Faros (Ακτή Κυβερνήτη)

Ένας χώρος με οικογενειακή ατμόσφαιρα, περιτριγυρισμένος από πράσινο και με άπλετη θέα στο γαλάζιο της Ακτής Κυβερνήτη. Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, μέχρι ελαφριά γεύματα.

Διεύθυνση: Γρίβα Διγενή 5
Τηλέφωνο: 25 632552

12. Ψαροταβέρνα Αδάμος (Ακτή Κυβερνήτη)

Μια από τις πιο γνωστές τοποθεσίες στην Ακτή Κυβερνήτη, που έχει αγαπηθεί για τα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά. Με θέα στη θάλασσα, ο χώρος αυτός είναι εδώ και χρόνια μια σταθερή επιλογή για φαγητό.

Διεύθυνση: Ακτή Κυβερνήτη
Τηλέφωνο: 25 632410