A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Δε φαντάζεσαι από τι φτιάχνονται ο κόκκινος και ο μαύρος σουζιούκος;

Ο σουζιούκος, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, φτιάχνεται από αμύγδαλα ή καρύδια περασμένα σε κλωστή, την οποία οι παραδοσιακοί τεχνίτες στα κρασοχώρια του νησιού, βουτάνε μέσα σε μουσταλευριά, δηλαδή το μείγμα από ζωμό σταφυλιού και αλεύρι.

Πέρα από το γνωστό καφέ χρώμα που παίρνει ο χυλός με την ανάμιξη των 2 συστατικών, έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παραλλαγές, με πολύ σκούρο καφέ – σχεδόν μαύρο – χρώμα, αλλά και ζωηρό κόκκινο. Και οι 2 εκδοχές είναι πολύ γευστικές, ενώ για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται 2 πολύ δημοφιλή, γνήσια κυπριακά προϊόντα.

Ο αρωματικός κόκκινος σουζιούκος παρασκευάζεται με χυμό ροδιού. Εκτός από το χαρακτηριστικό χρώμα, αυτή η λιχουδιά έχει ανεπανάληπτη γεύση, ενώ τα αρώματα του μούστου και του ροδιού συνδυάζονται ιδανικά. Στο μαύρο σουζιούκο προστίθεται χαρουπόμελο και το χαρακτηριστικό του άρωμα είναι επίσης ευδιάκριτο, δημιουργώντας μια υβριδική γεύση ανάμεσα σε σουζιούκο και παστέλι.

Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, μπορείς να βρεις σε όλα τα κρασοχώρια ολόφρεσκο σουζιούκο, αφού αυτός παρασκευάζεται από μούστο της πρόσφατης σοδειάς των αμπελιών.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;