Δε φαντάζεσαι από τι φτιάχνονται ο κόκκινος και ο μαύρος σουζιούκος;

05/09/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο σουζιούκος, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, φτιάχνεται από αμύγδαλα ή καρύδια περασμένα σε κλωστή, την οποία οι παραδοσιακοί τεχνίτες στα κρασοχώρια του νησιού, βουτάνε μέσα σε μουσταλευριά, δηλαδή το μείγμα από ζωμό σταφυλιού και αλεύρι.

Πέρα από το γνωστό καφέ χρώμα που παίρνει ο χυλός με την ανάμιξη των 2 συστατικών, έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παραλλαγές, με πολύ σκούρο καφέ – σχεδόν μαύρο – χρώμα, αλλά και ζωηρό κόκκινο. Και οι 2 εκδοχές είναι πολύ γευστικές, ενώ για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται 2 πολύ δημοφιλή, γνήσια κυπριακά προϊόντα.

Ο αρωματικός κόκκινος σουζιούκος παρασκευάζεται με χυμό ροδιού. Εκτός από το χαρακτηριστικό χρώμα, αυτή η λιχουδιά έχει ανεπανάληπτη γεύση, ενώ τα αρώματα του μούστου και του ροδιού συνδυάζονται ιδανικά. Στο μαύρο σουζιούκο προστίθεται χαρουπόμελο και το χαρακτηριστικό του άρωμα είναι επίσης ευδιάκριτο, δημιουργώντας μια υβριδική γεύση ανάμεσα σε σουζιούκο και παστέλι.

Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, μπορείς να βρεις σε όλα τα κρασοχώρια ολόφρεσκο σουζιούκο, αφού αυτός παρασκευάζεται από μούστο της πρόσφατης σοδειάς των αμπελιών.

swipe gallery

13769