A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Clelia Tower: Ένα κτίριο με εναέριους κήπους, μια μοντέρνα πρόταση για τη Λεμεσό!

Η προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για μια νέα οικιστική ανάπτυξη στη Λεμεσό, είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιαστεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση, για τη δημιουργία ενός κτιρίου με… κρεμαστούς κήπους. Πρόκειται για σχέδιο που προτάθηκε από τους Ολλανδούς αρχιτέκτονες της εταιρείας ‘NL Architects’ οι οποίοι είδαν στην πόλη μας ένα χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα κτίριο από το οποίο κυριολεκτικά ξεχειλίζει το πράσινο.

Το προτεινόμενο έργο ονομάζεται Clelia Tower και αφορά την κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων, έκτασης περίπου 300 τ.μ. Η ιδιαιτερότητα του σχεδιασμού έγκειται στο γεγονός ότι τα διαμερίσματα προεκτείνονται με πρόσθετες κατασκευές, περίπου 50 τ.μ., οι οποίες χρησιμεύουν ως χώροι πρασίνου ή φιλοξενούν τις πισίνες ή το Jacuzzi των διαμερισμάτων. Με τις προσθήκες αυτές, το ίδιο το σχήμα του κτιρίου παίρνει μια ανάγλυφη μορφή με ιδιαίτερη αισθητική.

Αυτοί οι «αιωρούμενοι κήποι» έχουν σχεδιαστεί με μηχανισμό τέτοιο, ώστε να συλλέγουν το νερό της βροχής, για να αξιοποιείται για το πότισμα των φυτών. Πέρα από τους εναέριους κήπους, όμως, το κτίριο έχει σχεδιαστεί ώστε να βρίσκεται σε ένα χώρο που επίσης περιβάλλεται από πράσινο. Το αποτέλεσμα είναι να διαμορφώνεται ένα μικροκλίμα το οποίο περιορίζει τη χρήση του κλιματισμού. Το ισόγειο του κτιρίου προβλέπεται να φιλοξενεί εκθεσιακό χώρο, bar και εστιατόριο. Ο πρώτος όροφος προορίζεται για χώρους για άθληση και χαλάρωση.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.