29429

12+ café στη Λεμεσό, ιδανικά για μελέτη, εργασία και χαρά!

08/02/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Λεμεσός δεν είναι απλώς η πόλη της διασκέδασης. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι έντονοι και σε όλη την πόλη βρίσκει κανείς χώρους κατάλληλους για όσους αναζητούν ένα σημείο για διάβασμα και εργασία.

Καθώς η Λεμεσός συγκεντρώνει πια έναν αριθμό φοιτητών που ολοένα αυξάνεται (τόσο λόγω του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, όσο και λόγω διάφορων ιδιωτικών σχολών), οι χώροι αυτοί αποδεικνύονται πολύτιμοι. Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες που κινούνται στην πόλη, αξιοποιούν συχνά τέτοιους χώρους, προκειμένου να διευκολύνουν τη ρουτίνα τους.

Έτσι, ανάμεσα σε μια σειρά από café που θα βρεις από τη μια άκρη της Λεμεσού μέχρι την άλλη, μπορεί να βρίσκεται και το δικό σου αγαπημένο καταφύγιο για μελέτη εκτός σπιτιού.

1. Ρω / Wegoout Liquids

Το αναπαλαιωμένο εμπορικό κατάστημα, σε μια στοά στη Γλάδστωνος, έχει διαμορφωθεί σε ένα ήσυχο στέκι για να απολαύσεις καφέ και υγιεινά σνακ. Το πατάρι, με 60s επίπλωση, προσφέρεται για μελέτη.

Διεύθυνση: Γλάδστωνος 59 (στη στοά)
Τηλέφωνο: 25 582356

2. Urban Healthhouse

Φωτεινό, μοντέρνο, αλλά και προσιτό, αποτελεί ένα μέρος όπου θα κάνεις στάση για καφέ, θα καθίσεις παρέα με βιβλίο ή υπολογιστή και θα βρεις όσα χρειάζεσαι για να φροντίσεις και να χορτάσεις το στομάχι σου.

Διεύθυνση: Γλάδστωνος 50
Τηλέφωνο: 25 101763

3. Food Factory

Ένας φιλόξενος και μοντέρνος χώρος, με σύγχρονο εργαστήριο που ετοιμάζει γρήγορα, κρύα γεύματα, όπως επίσης και καφέ, τσάι βοτάνων, χυμούς και smoothies. Το ανώγειο προσφέρεται για να απολαύσεις φαγητό και ποτό με υπολογιστή ή βιβλίο.

Διεύθυνση: Λόρδου Βύρωνος (Κόμβος Αγίου Νικολάου)
Τηλέφωνο: 25 104604

4. Nomad Bread & Coffee

Χειροποίητο ψωμί με προζύμι, δελεαστικά γλυκά Καλοπεσά, εκλεκτός καφές και τσάι συνθέτουν την ταυτότητα του χώρου, όπου μπορείς να επιλέξεις είτε την πολύχρωμη βεράντα του, είτε το ιδιαίτερο ανώγειό με θέα στον δρόμο.

Διεύθυνση: Γλάδστωνος 120
Τηλέφωνο: 25 254520

5. Marrone Rosso

Ένας χώρος άνετος και κομψός, που διαθέτει ένα μεγάλο, μοντέρνο καναπέ με τραπεζάκια, αλλά και μεγάλο πάγκο εργασίας με αρκετές πρίζες, για όσους συνδυάζουν τον καφέ τους με δουλειά.

Διεύθυνση: Γωνία Λεωφόρου Μακαρίου & Πλάτωνος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 763385

6. The Hub

Το μενού του περιλαμβάνει μυρωδάτο και βιολογικό καφέ, υγιεινά σνακ, αλλά και γλυκούς πειρασμούς. Στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, έχει δημιουργήσει γωνιές κατάλληλες για μελέτη, με άνετα καθίσματα και εύκολη πρόσβαση σε πρίζες.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου 201Δ
Τηλέφωνο: 7008 8727

7. Tucano Coffee

Ένας πολύχρωμος χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ, σνακ και γλυκά. Στον όροφό, αλλά και στο σαλόνι του θα βρεις το κατάλληλο περιβάλλον για διάβασμα και δουλειά στον υπολογιστή.

Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 5 
Τηλέφωνο: 99 996866

8. Caffè Nero 

Δερμάτινοι καναπέδες, vintage πολυθρόνες και μεγάλα, ξύλινα τραπέζια με πρόσβαση σε πρίζες, εξυπηρετούν ιδιαίτερα όσους επιλέξουν τους χώρους της γνωστής αλυσίδας για δουλειά και μελέτη (ιδιαίτερα στη Γερμασόγεια και στη Μαρίνα Λεμεσού).

Διεύθυνση: 1) Προμαχών Ελευθερίας 45, Δασούδι (Γερμασόγεια), 2) Μαρίνα Λεμεσού

9. Starbucks

Η διεθνής αλυσίδα διατηρεί στη Λεμεσό 5 χώρους με σημεία για μελέτη. Βολικά τραπέζια με φωτισμό και πρίζες θα βρεις σε όλα τα καταστήματα. Το ανακαινισμένο κατάστημα της οδού Ανεξαρτησίας προτιμούν συχνά φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Διεύθυνση: 1) Ανεξαρτησίας 187, 2) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 3, 3) Γεωργίου Α’ 8, Γερμασόγεια, 4) Αναστάση Σικούρη (Δικαστήριο Λεμεσού)

10. Mikel Coffee

Ένας χώρος με μοντέρνα διακόσμηση και άνετα καθίσματα, με πρίζες κοντά στα περισσότερα τραπέζια, προσφέρεται για όσους κινούνται στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Μακαρίου. Καφές και τσιμπήματα αποτελούν ακόμα ένα λόγο για μια στάση.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μακαρίου 190

11. Costa Coffee

Με 3 καταστήματα στη Λεμεσό, η αλυσίδα δημιούργησε βολικές γωνιές για διάβασμα ή εργασία, από τη μία άκρη της πόλης μέχρι την άλλη. Ιδιαίτερα βολικό είναι το κατάστημα της Λεωφόρου Μακαρίου, με ξύλινο πάγκο μελέτης.

Διεύθυνση:1) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 187, 2)  Γεωργίου Α’ 58, Γερμασόγεια, 3) My Mall
Τηλέφωνο: 1) 25 372727, 2) 25 325099, 3) 77 772626

12. Gloria Jeans

Με μοντέρνα διακόσμηση και μυρωδάτο καφέ, τα 3 καταστήματα της αλυσίδας στη Λεμεσό σε υποδέχονται σε ένα περιβάλλον που μπορεί άνετα να σε φιλοξενήσει τις στιγμές διαβάσματος ή εργασίας.

Διευθύνσεις: 1) Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 132, 2) Σπύρου Κυπριανού 55, Γερμασόγεια
Τηλέφωνο: 1) 25 251136, 2) 25 109422

+ Lounge Cafe ξενοδοχείων

Η Λεμεσός διαθέτει εξαιρετικά ξενοδοχεία, τα οποία προτιμούν όσοι επισκέπτονται την πόλη για επαγγελματικές συναντήσεις, συνέδρια και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Έτσι, τα cafe και οι lounge χώροι τους είναι κατάλληλα διαμορφωμένα, ώστε να επιτρέπουν σε κάποιον να αφοσιωθεί στην εργασία ή στη μελέτη του, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα χαλαρωτικό περιβάλλον και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν τα ξενοδοχεία. Μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα ξενοδοχεία της Λεμεσού εδώ.