36443

17+ café στη Λεμεσό, ιδανικά για μελέτη, εργασία και χαρά!

27/09/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Επειδή στη Λεμεσό οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι έντονοι, σε όλη την πόλη βρίσκει κανείς βολικούς χώρους για όσους αναζητούν ένα ήσυχο σημείο για διάβασμα και εργασία.

Η πόλη συγκεντρώνει πια έναν αριθμό φοιτητών που ολοένα αυξάνεται, αλλά και πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, έτσι οι χώροι αυτοί αποδεικνύονται πολύτιμοι.

Μέσα από μια σειρά από café που θα βρεις, από τη μια άκρη της Λεμεσού μέχρι την άλλη, μπορεί να βρίσκεται και το δικό σου αγαπημένο καταφύγιο για μελέτη εκτός σπιτιού.

1. Tasters

Με μενού ιδανικό για brunch και υγιεινά γεύματα μέσα στη μέρα, το café αυτό είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για διαλείμματα από τη δουλειά, αλλά και για δουλειά στα μεγάλα τραπέζια που διαθέτει.

Διεύθυνση: Μακαρίου ΙΙΙ (Εναέριος)
Τηλέφωνο: 7000 1188

2. Second Cup

Με προσεγμένη διακόσμηση και μοντέρνα επίπλωση, ο εσωτερικός χώρος του Second Cup προσφέρεται για μελέτη, αφού υπάρχουν σημεία κατάλληλα για χρήση laptop, αλλά και για διάβασμα  στο σαλόνι με τη μεγάλη βιβλιοθήκη.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μακαρίου Γ’ 139

3. Marrone Rosso

Ένας χώρος άνετος και κομψός, που διαθέτει ένα μεγάλο, μοντέρνο καναπέ με τραπεζάκια, αλλά και μεγάλο πάγκο εργασίας με αρκετές πρίζες, για όσους συνδυάζουν τον καφέ τους με δουλειά.

Διεύθυνση: Γωνία Λεωφόρου Μακαρίου & Πλάτωνος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 763385

4. Aura Patisserie

Το πατάρι του ιδιαίτερου αυτού ζαχαροπλαστείου προσφέρεται για να χρησιμοποιήσει κανείς τον υπολογιστή του, ενώ μπορεί να απολαύσει αρωματικό καφέ, γλυκό ή και ένα νόστιμο, ελαφρύ γεύμα.

Διεύθυνση: Οδός ΑΑνεξαρτησίας
Τηλέφωνο: 96 444776

5. High Point

Ένα νέο café στο κέντρο της πόλης, με υπαίθρια καθίσματα, έχει μεριμνήσει για πάγκο εργασίας με πρόσβαση σε πρίζες, για όσους επιλέξουν να συνδυάσουν το διάλειμμά τους για καφέ, με λίγη δουλειά ή διάβασμα.

Διεύθυνση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητηρίου)

6. Limassol Agora

Στο ανώγειο που δημιουργήθηκε στο κτίριο του παλιού παντοπωλείου, βρίσκει κανείς πάγκους με πρόσβαση σε πρίζες για φόρτιση τηλεφώνου ή laptop, όπου μπορεί να δουλέψει ή να διαβάσει. Τα εστιατόρια του χώρου δίνουν επιλογές για ελαφριά γεύματα.

Τηλέφωνο: 25 899545

7. Urban Healthhouse

Φωτεινό, μοντέρνο, αλλά και προσιτό, αποτελεί ένα μέρος όπου θα κάνεις στάση για καφέ, θα καθίσεις παρέα με βιβλίο ή υπολογιστή και θα βρεις όσα χρειάζεσαι για να φροντίσεις και να χορτάσεις το στομάχι σου.

Διεύθυνση: Γλάδστωνος 50
Τηλέφωνο: 25 101763

8. Ίνδικτος

Ένα café – snack bar που διευκολύνει όσους εργάζονται και κινούνται στο κέντρο. Άνετοι χώροι για χρήση υπολογιστή στο ισόγειο και στον όροφο, φιλοξενούν όσους δουλεύουν παρέα με καφέ και ελαφριά γεύματα.

Διεύθυνση: Αθηνών και Σαλαμίνος 29
Τηλέφωνο: 7007 7778

9. Food Factory

Ένας φιλόξενος και μοντέρνος χώρος, με σύγχρονο εργαστήριο που ετοιμάζει γρήγορα, κρύα γεύματα, όπως επίσης και καφέ, τσάι βοτάνων, χυμούς και smoothies. Το ανώγειο προσφέρεται για να απολαύσεις φαγητό και ποτό με υπολογιστή ή βιβλίο.

Διεύθυνση: Λόρδου Βύρωνος (Κόμβος Αγίου Νικολάου)
Τηλέφωνο: 25 104604

10. Clock Cafè

Τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας Clock Cafè προσφέρονται για να καθίσει κανείς με το laptop ή το βιβλίο του. Είτε το ήσυχο πατάρι στην οδό Ανεξαρτησίας, είτε ο παραλιακός χώρος με θέα στη θάλασσα, εξυπηρετούν εξίσου τους επισκέπτες για τον σκοπό αυτό.

Διευθύνσεις: 1) Ανεξαρτησίας 151, 2) 28ης Οκτωβρίου 295 (παραλιακός)
Τηλέφωνα: 1) 7000 91919, 2) 25 375700

11. The Hub

Το μενού του περιλαμβάνει μυρωδάτο και βιολογικό καφέ, υγιεινά σνακ, αλλά και γλυκούς πειρασμούς. Στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, έχει δημιουργήσει γωνιές κατάλληλες για μελέτη, με άνετα καθίσματα και εύκολη πρόσβαση σε πρίζες.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου 201Δ
Τηλέφωνο: 7008 8727

12. Tucano Coffee

Ένας πολύχρωμος χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ, σνακ και γλυκά. Στον όροφο, αλλά και στο σαλόνι του, θα βρεις το κατάλληλο περιβάλλον για διάβασμα και δουλειά στον υπολογιστή.

Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 5 
Τηλέφωνο: 99 996866

13. Caffè Nero 

Δερμάτινοι καναπέδες, vintage πολυθρόνες και μεγάλα, ξύλινα τραπέζια με πρόσβαση σε πρίζες, εξυπηρετούν ιδιαίτερα όσους επιλέξουν τους χώρους της γνωστής αλυσίδας για δουλειά και μελέτη (ιδιαίτερα στη Γερμασόγεια και στη Μαρίνα Λεμεσού).

Διεύθυνση: 1) Προμαχών Ελευθερίας 45, Δασούδι (Γερμασόγεια), 2) Μαρίνα Λεμεσού

14. Starbucks

Η διεθνής αλυσίδα διατηρεί στη Λεμεσό 5 χώρους με σημεία για μελέτη. Βολικά τραπέζια με φωτισμό και πρίζες θα βρεις σε όλα τα καταστήματα. Το ανακαινισμένο κατάστημα της οδού Ανεξαρτησίας προτιμούν συχνά φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Διεύθυνση: 1) Ανεξαρτησίας 187, 2) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 3, 3) Γεωργίου Α’ 8, Γερμασόγεια, 4) Αναστάση Σικούρη (Δικαστήριο Λεμεσού)

15. Mikel Coffee

Ένας χώρος με μοντέρνα διακόσμηση και άνετα καθίσματα, με πρίζες κοντά στα περισσότερα τραπέζια, προσφέρεται για όσους κινούνται στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Μακαρίου. Καφές και τσιμπήματα αποτελούν ακόμα ένα λόγο για μια στάση.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μακαρίου 190

16. Costa Coffee

Με 3 καταστήματα στη Λεμεσό, η αλυσίδα δημιούργησε βολικές γωνιές για διάβασμα ή εργασία, από τη μία άκρη της πόλης μέχρι την άλλη. Ιδιαίτερα βολικό είναι το κατάστημα της Λεωφόρου Μακαρίου, με ξύλινο πάγκο μελέτης.

Διεύθυνση:1) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 187, 2)  Γεωργίου Α’ 58, Γερμασόγεια, 3) My Mall
Τηλέφωνο: 1) 25 372727, 2) 25 325099, 3) 77 772626

17. Gloria Jeans

Με μοντέρνα διακόσμηση και μυρωδάτο καφέ, τα 3 καταστήματα της αλυσίδας στη Λεμεσό σε υποδέχονται σε ένα περιβάλλον που μπορεί άνετα να σε φιλοξενήσει τις στιγμές διαβάσματος ή εργασίας.

Διευθύνσεις: 1) Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 132, 2) Σπύρου Κυπριανού 55, Γερμασόγεια
Τηλέφωνο: 1) 25 251136, 2) 25 109422

+ Lounge Cafe ξενοδοχείων

Η Λεμεσός διαθέτει εξαιρετικά ξενοδοχεία, τα οποία προτιμούν όσοι επισκέπτονται την πόλη για επαγγελματικές συναντήσεις, συνέδρια και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Έτσι, τα cafe και οι lounge χώροι τους είναι κατάλληλα διαμορφωμένα, ώστε να επιτρέπουν σε κάποιον να αφοσιωθεί στην εργασία ή στη μελέτη του, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα χαλαρωτικό περιβάλλον και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν τα ξενοδοχεία. Μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα ξενοδοχεία της Λεμεσού εδώ.