Αυτή η κουμανταρία πωλείται έως και €3000 το μπουκάλι!

20/07/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Δίπλα στην όχθη του ποταμού που πρασινίζει την κοινότητα των Κάτω Πλατρών, βρίσκεται το οινοποιείο που παράγει την κουμανταρία αξίας €3000. Πρόκειται για το προϊόν που έχει αγαπηθεί τόσο στην Κίνα, ώστε όσοι επιθυμούν να το δοκιμάσουν, είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για αυτό.

Πρόκειται για την Commandaria Legacy Diamond Edition, η οποία, εκτός από την εξαιρετική γεύση και ποιότητά της, προσφέρει και ξεχωριστή εικόνα στη συσκευασία. Το κρασί συσκευάζεται σε ένα κομψό μαύρο μπουκάλι, με επίχρυσο έμβλημα, που παραπέμπει στην περίοδο των σταυροφοριών, τότε που οι  ιππότες έδειχναν επίσης την προτίμησή τους στο γλυκό κρασί της Κύπρου. Το μπουκάλι παραπέμπει στο σχήμα του κολοκυθιού που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά για τη μεταφορά του κρασιού. Βέβαια, η συσκευασία της ιδιαίτερης αυτής κουμανταρίας έχει διακοσμηθεί με μικρά διαμάντια, που αντιστοιχούν στον αριθμό των βραβείων που έχει λάβει το κρασί.

Την κουμανταρία αυτή άρχισε να εξάγει στην Κίνα ο κινέζος επιχειρηματίας Dai Lingyun, ξεχωρίζοντάς την από τις υπόλοιπες, ως αυτή που κάνει χρήση της αρχικής συνταγής, με πρώτη ύλη τις τοπικές ποικιλίες μαύρο και ξυνιστέρι. Παρά την εξαιρετικά ψηλή τιμή της, η κουμανταρία βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών στην Κίνα, ιδίως μεταξύ διασημοτήτων. H Lambouri Commandaria Legacy έχει κερδίσει πάνω από 8 βραβεία σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ, σημειώνοντας αξιόλογη παρουσία σε εκθέσεις και shows. Η συμβατική έκδοση της κουμανταρίας του Οινοποιείου Λαμπούρη, οι οποία ωριμάζει σε δρύινο βαρέλι για διάστημα 9 ετών, διατίθεται στη λιανική αγορά και σε πολύ πιο προσιτή τιμή.

swipe gallery

13155