1986

Άτομα με αναπηρίες εξερευνούν τη μαγεία του βυθού της θάλασσας στη Λεμεσό!

19/09/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μια διαφορετική, βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική προσέγγιση στον ξεχωριστό κόσμο των καταδύσεων αποφάσισαν να προσφέρουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτές που αφοσιώθηκαν στην παροχή υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρίες, που επιθυμούν να γνωρίσουν τη μαγεία του βυθού και να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας.

Με μια μεγάλη, ολοήμερη διοργάνωση στην παραλία του Δήμου Αγίου Αθανασίου, κοντά στο Columbia Beach, οι Freedom Divers επισημαίνουν ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στη μοναδική εμπειρία που μπορεί να απολαύσει κανείς στο βυθό. Ο Sean Flynn εμπνεύστηκε την ιδέα αυτή πριν αρκετά χρόνια, λόγω αρκετών αγαπητών προσώπων του που έπασχαν από κάποια αναπηρία, όπως ο πατέρας του και πολύ κοντινοί του φίλοι. «Σκεφτόμουν ότι και οι δικοί μου άνθρωποι, αλλά και όσοι άλλοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, δικαιούνται να χαίρονται την ελευθερία και τη χαρά που χαρίζει η εμπειρία της κατάδυσης», λέει ο Sean.

Ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρίες από τη δραστηριότητα αυτή, έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι για να καταδυθούν χρειάζονται τουλάχιστον 2 – 3 άτομα ως συνοδοί στην κατάδυση και 1 άτομο ως βοηθός εκτός νερού. «Πολλά καταδυτικά κέντρα, επειδή έχουν σκοπό να εξυπηρετούν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο, με λιγότερους εκπαιδευτές, δεν μπορούν να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Εμείς δε θέλαμε να δουλέψουμε με αυτό το σκεπτικό», εξηγεί ο Sean. «Άλλωστε», όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «η θάλασσα και το νερό γενικά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και έχουμε διαπιστώσει ότι πολλά άτομα κινούνται ευκολότερα μετά από κατάδυση». Με τη διοργάνωση της 21ης Σεπτεμβρίου 2019, δεκάδες άτομα με αναπηρία έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την εμπειρία αυτή δωρεάν.

Όσοι επιλέγουν να ακολουθήσουν τη δραστηριότητα αυτή, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αρχικά σε πισίνα, για εξοικείωση με τον εξοπλισμό και τις συσκευές που δίνουν ώθηση.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ.
Freedom divers: 97 697383

swipe gallery