Στη Λεμεσό τo ψηλότερο οικιστικό, παραλιακό κτίριο της Ευρώπης

Στις 30 Νοεμβρίου 2016 υπογράφεται το συμβόλαιο κατασκευής του 37ώροφου ΟΝΕ, μεταξύ της εταιρείας Pafilia Property Developers και της κοινοπραξίας των εταιρειών Arabian Construction Company (ACC) και Joannou & Paraskevaides Group (J&P Group). Πρόκειται για ένα συμβόλαιο €77 εκ. το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναγερθεί στον παραλιακό της Λεμεσού το ψηλότερο οικιστικό, παραλιακό κτίριο της Ευρώπης. Το συνολικό ποσό της επένδυσης ανέρχεται στα €120 εκ.

Με ύψος 170 μέτρων, 37 ορόφους και 82 πολυτελή διαμερίσματα, με 1 τριώροφο ρετιρέ, ο πύργος ΟΝΕ θα προσφέρει απρόσκοπτη πανοραμική  θέα τη θάλασσας και του βουνού. Το εντυπωσιακό κτίριο δημιουργεί έτσι νέα δεδομένα στον τομέα των ακινήτων στη Λεμεσό, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα.

Στόχος της εταιρείας Pafilia, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι προσέλκυση ξένων επενδυτών, τοποθετώντας το νησί στο διεθνή χάρτη του τομέα των πολυτελών ακινήτων που απευθύνονται σε οικονομικά εύρωστους αγοραστές.  Μέχρι στιγμής οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει το 55% του έργου.

Tο ΟΝΕ έχει πρόσφατα βραβευθεί με 5 αστέρια στην κατηγορία των ψηλών κτηρίων για την χρονιά 2016 – 2017 από το θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Ακινήτων που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εφημερίδα The Telegraph του Λονδίνου. Η κατασκευή του ανεβάζει τα επίπεδα ποιότητας και πολυτέλειας ώστε να είναι αντάξια  των προσδοκιών των αγοραστών.

Παράλληλα αναμένεται ότι η ανέγερση του πύργου θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία του τόπου. Το έργο υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει  εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, τόσο στον κατασκευαστικό τομέα, όσο και στον τομέα των υπηρεσιών.

swipe gallery


19500