34344

11 εξοχικοί χώροι για να επισκεφθείς, σε υπέροχες παραλίες έξω από τη Λεμεσό!

13/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η ακτογραμμή της Λεμεσού προσφέρει ποικίλες επιλογές, για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν μια μικρή εκδρομή στη θάλασσα, με νόστιμο φαγητό και ποτό.

Από καφεστιατόρια μέχρι ψαροταβέρνες, οι χώροι που βρίσκει κανείς μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη, εξασφαλίζουν στους επισκέπτες τους ένα χαλαρωτικό περιβάλλον με τους ήχους των κυμάτων, μακριά από τη βουή της καθημερινότητας.

Οι πιο κάτω επιλογές αποτελούν και λόγο και αφορμή για εξοχικές βόλτες έξω από τη Λεμεσό.

1. Kalymnos Fish Restaurant (Ακτή Κυβερνήτη)

Στην άκρη του κάτασπρου βράχου στην Ακτή Κυβερνήτη, ο χώρος αυτός αποτελεί αγαπημένη επιλογή για φαγητό και ποτό, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ προσφέρει και εύκολη πρόσβαση στην παραλία με σκαλιά.

Διεύθυνση: Ακτή Κυβερνήτη
Τηλέφωνο: 25 632878

2. Panayiotis Governor's Beach (Ακτή Κυβερνήτη)

Το εστιατόριο του Παναγιώτη, γνωστό για τα ψάρια του, βρίσκεται σ’ ένα μικρό λόφο και επικοινωνεί με σκαλάκια με την παραλία. Εκτός από τα θαλασσινά, απολαμβάνεις και την απρόσκοπτη θέα στον γαλάζιο κόλπο της Ακτής Κυβερνήτη.

Διεύθυνση: Ακτή Κυβερνήτη
Τηλέφωνο: 99 645252

3. Faros Restaurant (Ακτή Κυβερνήτη)

Ένας χώρος με οικογενειακή ατμόσφαιρα, περιτριγυρισμένος από πράσινο και με άπλετη θέα στο γαλάζιο της Ακτής Κυβερνήτη. Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από κρέας και ψάρι, μέχρι ελαφριά γεύματα.

Διεύθυνση: Γρίβα Διγενή 5
Τηλέφωνο: 25 632552

4. Ψαροταβέρνα Αδάμος (Ακτή Κυβερνήτη)

Μία ταβέρνα που ειδικεύεται σε πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερή επιλογή για φαγητό με τα αρώματα της θάλασσας, αλλά και ταιριαστή θέα.

Διεύθυνση: Ακτή Κυβερνήτη
Τηλέφωνο: 25 632410

5. Ακτή Σωφρονίου (Ακτή Κυβερνήτη)

Η Ακτή Σωφρονίου βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, με κήπο και γρασίδι, δίπλα στη θάλασσα, στην Ακτή Κυβερνήτη. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για νόστιμους ψαρομεζέδες και a la carte πιάτα, σε ένα χαλαρωτικό σκηνικό.

Διεύθυνση: Ακτή Κυβερνήτη
Τηλέφωνο: 25 632312

6. Ψαροταβέρνα Άγιος Γεώργιος Αλαμάνου

Ο Άγιος Γεώργιος Αλαμάνου βρίσκεται δίπλα στο κύμα και στα φημισμένα, άσπρα βράχια της περιοχής, με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα. Με άνετο υπαίθριο και εσωτερικό χώρο, προσφέρει πιατέλες, μακαρονάδες και πιάτα θαλασσινών.

Τηλέφωνο: 25 633634 

7. Chris Blue Beach (Κούριο)

Η θέα προς τη θάλασσα και το όμορφο περιβάλλον, καθιστούν τον χώρο αυτό ιδανικό για ολοήμερη εξόρμηση στην παραλία, ιδίως για οικογένειες και παρέες. Στο μενού, θα βρεις μεσογειακή κουζίνα και θαλασσινά, αλλά και ελαφριά γεύματα.

Διεύθυνση: Κόλπος Επισκοπής
Τηλέφωνο: 99 515391

8. Kyrenia Beach Restaurant (Αυδήμου)

Το εστιατόριο Kyrenia, βρίσκεται στην παραλία της Αυδήμου και διαθέτει ένα πλούσιο μενού με θαλασσινά και πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Από το μπαλκόνι του, αγναντεύεις τη θέα σχεδόν ολόκληρης της ακτής.

Διεύθυνση: Κόλπος Αυδήμου
Τηλέφωνο: 99 679451

9. Melanda Beach Restaurant (Αυδήμου)

Το εστιατόριο Melanda αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρές και ήσυχες στιγμές, με φόντο το γαλάζιο. Η ταβέρνα πλαισιώνεται από τον κόλπο της Αυδήμου, προσφέροντας την κατάλληλη θέα για να απολαύσεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Διεύθυνση: Κόλπος Αυδήμου
Τηλέφωνο: 99 565336

10. Yialos Tavern (Πισσούρι)

Σε μία εκπληκτική τοποθεσία στον κόλπο Πισσουρίου, η ταβέρνα Yialos προσφέρει θέα στο γαλάζιο, αλλά και μερακλίδικα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά. Πέρα από τα θαλασσινά, θα βρεις στο μενού και πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

Διεύθυνση: Ιθάκης 1
Τηλέφωνο: 25 221747

11. Captain’s Bay Restaurant (Πισσούρι)

Η ταβέρνα Captain’s Bay, βρίσκεται λίγα βήματα από εκεί που σκάει το κύμα στον κόλπο Πισσουρίου. Με πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, η ταβέρνα συνδυάζει γευστικές απολαύσεις με όμορφες, ειδυλλιακές εικόνες.

Διεύθυνση: Πισσούρι
Τηλέφωνο: 25 221158