10 εντυπωσιακές εναέριες φωτογραφίες της Λεμεσού, πολλές δεκαετίες πριν τα drones!

Αρχιτεκτονική
Μεταφορά (Γεφύρια, Δρόμοι, Πλοία, Αυτοκίνητα)

Η Λεμεσός μεγάλωσε σαν πόλη σε κύκλους γύρω από το λιμάνι της. Με πυρήνα την έντονη οικονομική δραστηριότητα σε αυτό, η οποία αυξανόταν πια με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου από τα μισά του 20ου αιώνα, η πόλη αυξανόταν σε μέγεθος και εμπλουτιζόταν σε υποδομές.

Η εικόνα της πόλης αυτής, λοιπόν, πάντα τραβούσε την προσοχή, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον είχε να παρατηρεί κανείς την εξέλιξή της μέσα στα χρόνια. Τα χαμηλά σπίτια του ιστορικού κέντρου, τα καταστήματα και οι αποθήκες κοντά στο λιμάνι, συμπληρώθηκαν σύντομα από πολυκατοικίες, ενώ και η εικόνα του παραλιακού μετώπου άλλαξε δραστικά, μετά από τα μεγάλα έργα στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Οι 10 εναέριες ιστορικές φωτογραφίες της Λεμεσού, που λήφθηκαν πολλές δεκαετίες πριν τα drones κάνουν μόδα τις εναέριες λήψεις, δίνουν μια γεύση και από την εξέλιξη της πόλης, καθώς μεγάλωνε, αλλά μαρτυρούν και την εντύπωση που προκαλούσε σε όσους είχαν την ευκαιρία να κρατούν φωτογραφική μηχανή εκεί ψηλά.

Φωτογραφίες: Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού, Photo Varouj

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα άρθρα του Project «Ιστορία της Λεμεσού» παρουσιάζουν υλικό που έχει προκύψει από τις μέχρι στιγμής ιστορικές έρευνες. Τυχόν νέα δεδομένα, ενσωματώνονται στα άρθρα αφού επιβεβαιωθούν.6969