A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

3 πελώρια μνημεία της φύσης που κάνουν περήφανη τη Λεμεσό!

Το χωριό το διασχίζουν 2 ποτάμια: ο Γυαλίτσης περνάει μέσα από τον πυρήνα του, πρασινίζοντας το ρέμα γύρω από το οποίο έχουν χτιστεί τα σπίτια, ενώ το Χαποτάμι ακολουθεί μια πορεία που μοιάζει να το αγκαλιάζει γύρω  - γύρω.

Το αποτέλεσμα είναι οι Κάτω Πλάτρες να απολαμβάνουν υπέροχες γωνιές με πράσινο, που δροσίζουν τα καλοκαίρια και «σπάνε» το μουντό σκηνικό του χειμώνα. Το πράσινο είναι κυρίαρχο στοιχείο στον κύριο δρόμο που περνάει από το χωριό, με κατεύθυνση Λεμεσός – Πλάτρες. Κι είναι εκεί που, όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου, αξίζει να κάνεις μια στάση.

Δίπλα στα παραδοσιακά καφενεία των Κάτω Πλατρών υπάρχουν σήμερα 3 πελώριοι, αιωνόβιοι δρύες, που πατάνε γερά στον τεράστιο κορμό τους και δημιουργούν πλούσια σκιά με το φύλλωμά τους. Το μέγεθος του κορμού, τον οποίο δε θα μπορούσαν να αγκαλιάσουν ούτε 3 άνθρωποι με χέρια ανοιχτά, και τα βρύα που έχουν φτιάξει «χαλί» πάνω του, είναι απόδειξη της παλαιότητάς τους.

Οι 3 αυτοί δρύες είναι πραγματικά μνημεία της φύσης, καμάρι για τους ντόπιους και κομμάτι των αναμνήσεων που έχουν δημιουργήσει γενιές και γενιές στο χωριό. Το σημαντικότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι πλάι στους δρύες αυτούς, νέα δεντράκια ξεπετάγονται διαρκώς, μεγαλώνοντας την πράσινη αυτή αποικία.

Κάθισε, λοιπόν, για παραδοσιακό καφεδάκι και δώσε στον εαυτό σου μερικά λεπτά να αναλογιστείς το μεγαλείο αυτών των πράσινων γιγάντων, που παρακολουθούν και προστατεύουν τον τόπο και τους ανθρώπους του, εδώ και αιώνες.

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;