Ο χειμώνας 2018 – 2019 αποδείχθηκε ένας από τους πιο βροχερούς χειμώνες που έχει δει το νησί από τον προηγούμενο αιώνα. Το έδαφος ποτίστηκε, χόρτασε και το νερό άρχισε να ξεχειλίζει από παντού: φράγματα, λίμνες και πηγές.
Έτσι, πέρα από το πράσινο που πλημμύρισε όλη την ύπαιθρο, έκαναν την εμφάνισή τους και ρυάκια και καταρράκτες, που δημιουργήθηκαν όταν το νερό άρχισε να ρέει, ακολουθώντας πάλι τον προαιώνιο δρόμο του προς τη θάλασσα. Όσοι βρέθηκαν να περιοδεύουν σε λόφους, βουνά και χωριά της επαρχίας Λεμεσού, είχαν την ευτυχία να βρεθούν μπροστά σε υπέροχες εκπλήξεις, εντοπίζοντας εποχιακούς καταρράκτες, όπου το νερό ήταν τόσο άφθονο πια, ώστε να περισσεύει.
Τέτοια φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές γύρω από το φράγμα του Κούρη, αλλά και σε διάφορα σημεία με παρθένα φυσική ομορφιά, από τη μία άκρη της Λεμεσού μέχρι την άλλη, από την Ασγάτα μέχρι την Τρόζενα.
Η σχεδόν τροπική τοποθεσία του καταρράκτη αυτού, βρίσκεται λίγο μετά το φράγμα Κούρη, στον δρόμο προς τη Λόφου.
Tο παραδεισένιο σκηνικό των καταρρακτών στην Τρόζενα, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός φέτος.
Η Ασγάτα είναι επίσης μια από τις περιοχές που επεφύλασσαν υπέροχες εκπλήξεις αυτό τον χειμώνα, με το νερό να ρέει πλούσιο.
Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε και ο «λευκός» καταρράκτης του Αγίου Επιφανίου, κοντά στο χωριό Λιμνάτης, όπου το νερό πέφτει από γκρεμό ύψους 8 μέτρων και ρέει πάνω σε λευκά πετρώματα κρητίδων και μαργών, που με τη διάβρωσή τους κάνουν και το νερό λευκό.
Το απόκοσμο σκηνικό του καταρράκτη στο Πραστειό Αυδήμου, με το νερό να πέφτει στο άνοιγμα μεταξύ των λόφων, παραμένει ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα.