A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

PHOTOS: Το εγκαταλελειμμένο ΣΟΔΑΠ είναι μια άτυπη γκαλερί τέχνης του δρόμου!

Εκεί που η φθορά μοιάζει να κυριεύει, το ανθρώπινο χέρι φέρνει μια δημιουργική πνοή στο χώρο. Το παλιό εργοστάσιο της οινοβιομηχανίας ΣΟΔΑΠ στην ακτή της Λεμεσού, δυτικά του Παλιού Λιμανιού, φέρει πολύ έντονα πια τα σημάδια της φθοράς, όμως οι δημιουργικές παρεμβάσεις ταλαντούχων χεριών, έχουν φροντίσει να δώσουν ζωή στους παλιούς τοίχους.

Η τέχνη του δρόμου, ως γνωστό, λατρεύει τέτοια τοπία, ακριβώς γιατί σε αυτό το σκηνικό η τέχνη παίρνει άλλο νόημα, γίνεται μια ευχάριστη έκπληξη, ένα αναπάντεχο αισιόδοξο μήνυμα. Οι μεγάλες τοιχογραφίες με τα έντονα χρώματα, είναι εμφανώς επηρεασμένες από το φυσικό περιβάλλον, δηλώνοντας ίσως το ελεύθερο πνεύμα και την αρμονική επαφή του ανθρώπου με τη φύση.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της άτυπης γκαλερί τέχνης του δρόμου, είναι μάλλον το γεγονός ότι είναι προσβάσιμη σε όλους όσους χαρακτηρίζονται από περιπετειώδη διάθεση. Οι φωτογράφοι είναι τακτικοί επισκέπτες του κτιρίου και έτσι οι δημιουργίες αυτές αναπαρίστανται συχνά πια σε φωτογραφίες, όπως αυτές πιο κάτω.

Φωτογραφίες: Michael Georgiou

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.