Αντώνης Χαραλάμπους: Ο καλύτερος από 3000+ φοιτητές ξεκινάει το ταξίδι του από τη Λεμεσό με bonus €10.000!

30/06/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

«Δηλαδή, αν κατάλαβες καλά, εγώ είμαι ο πρωτεύσας σε όλο το ΤΕΠΑΚ;». Δυσκολευόταν να το πιστέψει, ίσως γιατί δεν το είχε επιδιώξει ποτέ στα 4 αυτά χρόνια ή ίσως επειδή ευχόταν να μπορούσε να αποφύγει το χαιρετισμό που του ζήτησαν να απευθύνει από το βήμα της αποφοίτησης. Ρωτούσε διστακτικά, με μια περηφάνεια που περίμενε υπομονετικά να βγει σε χαμόγελο, και με την αγωνία για όσα μπορεί να περιμένουν από αυτόν μετά από μια τέτοια επιτυχία.

Ο Αντώνης Χαραλάμπους είναι ο πρωτεύσας φοιτητής της χρονιάς 2016 – 2017 του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος ανυπομονεί να χτίσει πάνω σε όσα του πρόσφερε τα τελευταία 4 χρόνια η πλούσια εμπειρία της ζωής του στο ΤΕΠΑΚ και στη Λεμεσό. Ο τραπεζικός του λογαριασμός είναι σαφώς ενισχυμένος, μετά το βραβείο των €10.000 που παρέλαβε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και άλλα 2, από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, από το οποίο αποφοίτησε, αλλά και από τη Cyta. Ο ίδιος, όμως, νιώθει πιο ουσιαστικά κερδισμένος, αφού, όπως λέει, η εμπειρία στο πανεπιστήμιο αυτό τον μεγάλωσε.

Θα μπορούσε να είχε κάνει πολλές άλλες επιλογές. Θα μπορούσε να είχε φύγει στο εξωτερικό ή να εξειδικευτεί σε άλλο κλάδο. Όμως ο Αντώνης, όπως και περισσότεροι από 3000 άλλοι φοιτητές, έδεσε για πάντα τη ζωή του με το ΤΕΠΑΚ, περνώντας τα 4 ομορφότερα χρόνια του στη Λεμεσό. Και αυτό δεν το μετάνιωσε καθόλου.

«Η Λεμεσός είναι μοντέρνα και εξελιγμένη πόλη...»

Τη Λεμεσό την ήξερες πριν έρθεις ως φοιτητής;
Όχι ιδιαίτερα. Σίγουρα είχα έρθει 1 – 2 φορές, αλλά δεν ήξερα τι να περιμένω. Ήταν μια καινούργια εμπειρία. Έμαθα αρκετά καλά την πόλη στο κέντρο, αλλά όχι τα περίχωρα.

Θα ήθελες να πηγαίνεις εκτός πόλης για μαθήματα και να τη γνωρίσεις;
Ίσως να θύμωνα αν έπρεπε να πάω κάπου μακριά, αλλά αν ήταν καλή η υποδομή και οι μετακινήσεις, ίσως να μου άρεσε. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολύ ωραίοι τόποι που δε γνώρισα.

Γενικά οι μετακινήσεις σου πως γίνονταν;
Με τα πόδια, δεν έφερνα αυτοκίνητο στη Λεμεσό. Το καλό στη Λεμεσό είναι ότι όλα είναι 10 λεπτά μακριά με τα πόδια αν μένεις στο κέντρο και οι περισσότεροι φοιτητές μένουν εδώ κοντά. Από τη Λάρνακα ερχόμουν με λεωφορείο και κάποιες φορές με φίλους.

Μου αρέσουν τα πάρτι σε club, τα μεγάλα πάρτι με πολύ κόσμο στο πανεπιστήμιο… Η Λεμεσός έχει έντονη κοινωνική ζωή, αλλά πιστεύω ότι μπορείς να συνδυάσεις τη διασκέδαση με το διάβασμα.

Ήταν δύσκολη η προσαρμογή σου στη Λεμεσό;
Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να προσαρμοστείς στην ίδια χώρα, με την ίδια γλώσσα και ένα παρόμοιο περιβάλλον.

Διαφορές υπάρχουν μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας;
Σίγουρα η Λεμεσός είναι πιο μοντέρνα, πιο εξελιγμένη. Ακόμα και σε κτίρια.

Πως σου φαίνονται οι χώροι στο παραλιακό μέτωπο;
Είναι πολύ ωραία η εικόνα, με θέα τη θάλασσα μπορείς να σκέφτεσαι. Σε χαλαρώνει αυτό και βάζεις τα πράγματα σε μια προοπτική.

Είσαι vegan. Μπόρεσες να καλύψεις αυτές τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες;
Βρήκα αρκετά σημεία για τέτοιο φαγητό. Ειδικά τον τελευταίο καιρό είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και ανακάλυψα χώρους με veggie burgers, όπως το Mamma Pizza, το Pepe Burro. Γενικά νομίζω ότι οπουδήποτε κάνουν burgers έχουν και μια έκδοση για vegan. Σε αυτό πιστεύω ότι σου προσφέρει πολλές επιλογές η Λεμεσός, ειδικά στη περιοχή κοντά στο κέντρο. Και για οτιδήποτε, δηλαδή, και όχι μόνο για φαγητό.

Γενικά, ήταν ικανοποιητική η φοιτητική ζωή στη Λεμεσό;
Ναι, αν και μπορούσε να ήταν βελτιωμένη, αν υπήρχε λίγη περισσότερη οργάνωση, πιο πολλά, μαζικά events για τους φοιτητές.

Θυμάσαι έντονα ξεφαντώματα, κάποιο μεθύσι;
What happens in Limassol, stays in Limassol… (γελάει).

Σου αποσπούσε κάτι την προσοχή από τα μαθήματα; Η διασκέδαση, τα φλερτ;
Μπράβο, ναι, αυτό κυρίως… (γελάει). Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να σταματήσω να διαβάζω, αλλά ένα άλλο κομμάτι μου δε με άφηνε. Θέλεις να φανείς αντάξιος των προσδοκιών. Η Λεμεσός έχει έντονη κοινωνική ζωή, αλλά πιστεύω ότι μπορείς να συνδυάσεις τη διασκέδαση με το διάβασμα. Δε με κράτησε ποτέ από τις εξόδους μου το ότι έπρεπε να διαβάσω.

Δεν πρέπει να περιμένεις από το πανεπιστήμιο να σε φτάσει μέχρι το σημείο που θέλεις να βρίσκεσαι επαγγελματικά. Περισσότερο θα σε βοηθήσει να βρεις εκείνο που θέλεις να κάνεις.

Τι είναι αυτό που θυμάσαι πιο έντονα αυτά τα 4 χρόνια και σε κάνει να γελάς;
Οι στιγμές με τον καλύτερο μου φίλο. Ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη. Περάσαμε πολλά.

Θυμάσαι κάτι στα χρόνια αυτά, που θα ήθελες να μην υπήρχε;
Η μπουάτ! Ωχ, θα με σκοτώσουν αν το μάθουν αυτό... (γελάει). Δε θέλω να ακουστώ κακός, αλλά δεν είναι του στυλ μου η μπουάτ. Στο πανεπιστήμιο υπήρχε πολλή έγνοια για αυτό - να καλέσουν άτομα στο Facebook, να οργανωθούν κλπ – ενώ για άλλα πράγματα δεν το έβλεπα τόσο, αυτό με ενοχλούσε. Θα μου άρεσε να υπήρχε και κανένα άλλο event. 

Τι θα σου άρεσε να υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό;
Μου αρέσουν περισσότερο τα πάρτι σε club, τα μεγάλα πάρτι με πολύ κόσμο στο πανεπιστήμιο. Ναι, μου έμεινε ένα παράπονο που δεν το είχα τόσο αυτό (γελάει). Θα ήθελα να υπήρχε τρόπος και να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά και να ενημερωνόμαστε καλύτερα για αυτές.

Έχεις κάποια αγαπημένα clubs στη Λεμεσό, που θα τα πεθυμήσεις όταν επιστρέψεις στη Λάρνακα;
Το 7seas μου αρέσει πάρα πολύ. Ειδικά κάθε Τετάρτη, με το καθιερωμένο ladies night, όταν υπάρχουν πολλές κοπέλες (γελάει). Αλλά βόλευε για πολλούς λόγους, γιατί ήταν ωραία η Τετάρτη για να βγαίνεις έξω, έσπαζε η εβδομάδα.

Άλλα αγαπημένα σου στέκια στη Λεμεσό ποια ήταν;
Από τις καφετέριες μου άρεσε πολύ το «Στο Δρόμο», γιατί ήταν παραδοσιακό, δεν έβλεπες πολύ να ασχολούνται με τα κινητά, συζητούσαν περισσότερο και μου άρεσε αυτό. Στην Μακαρίου υπήρχαν επίσης ωραίες καφετέριες.

«Είναι πλεονέκτημα να είσαι σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο…»

Σκεφτόσουν και σπουδές στην Αγγλία αλλά τελικά επέλεξες τη Λεμεσό.
Ναι, γενικά δυσκολεύομαι να βγω έξω από το comfort zone μου και δεν παίρνω πολλά ρίσκα. Επομένως μου ταίριαξε αυτή η λύση.

Είχε άλλα πλεονεκτήματα το γεγονός ότι ήρθες για σπουδές στη Λεμεσό;
Είναι πλεονέκτημα να είσαι σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου προφανώς δεν επιβαρύνεις πολύ τους γονείς σου οικονομικά. Και για το πανεπιστήμιο γενικά, όπως είπα πριν, με έμαθε πάρα πολλά. Με μεγάλωσε.

Θα πρότεινες το ΤΕΠΑΚ σε κάποιον που τελειώνει τώρα το σχολείο και θέλει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό;
Ίσως η σχολή να είναι πιο κατάλληλη για κάποιον που τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί περισσότερο με το μάρκετινγκ ή τη δημοσιογραφία. Αν δε δεις όμως διάφορες πλευρές, είναι δύσκολο να αποφασίσεις. Και αν θέλεις να καλλιεργηθείς γενικά σαν άνθρωπος, αυτή η επιλογή είναι πολύ καλή γιατί παίρνεις πολλά πράγματα από αυτή τη σχολή.

Μειονεκτήματα του να σπουδάζεις στη Λεμεσό υπήρχαν;
Μου έλειψε το αίσθημα της πανεπιστημιούπολης, να υπάρχει ένας ενιαίος πανεπιστημιακός χώρος να νιώσω φοιτητής σε ένα κοινό χώρο συνάντησης με τους συμφοιτητές μου, που κάποιους δεν τους έβλεπα, παρά μόνο τυχαία. Το βρίσκω πολύ παράξενο να μην είσαι κοντά με τους συμφοιτητές σου.

«Μαθαίνεις να σκέφτεσαι ανοιχτά, να αμφιβάλλεις, να είσαι περίεργος»

Τα τελευταία 4 χρονιά ζούσες μόνιμα στη Λεμεσό;
Ναι. Έμενα σε ένα μικρό στούντιο στην Πλατεία Ηρώων. Έμεινα στο ίδιο στούντιο και τα 4 χρόνια, δεν έκανα πολλή έρευνα, αλλά το επέλεξα επειδή ήταν φτηνό. Αν είχα ξανά την επιλογή όμως, ίσως να έψαχνα για κάτι πιο μεγάλο, επειδή το στούντιο ήταν πολύ μικρό και περνάς πολύ χρόνο εκεί.

Αρκετές ώρες διάβασμα;
Εντάξει, δε διάβαζα υπερβολικά πολλές ώρες. Είναι σημαντικό στα μαθήματα να είσαι συγκεντρωμένος την ώρα της παράδοσης. Προσωπικά δεν έκανα πολλή επιπλέον δουλειά μόνος μου, απλά πρόσεχα πολύ την ώρα των μαθημάτων.

Άρα ήταν ικανοποιητικός ο τρόπος διδασκαλίας;
Ναι, ειδικά οι καθηγητές ήταν τοπ στο τμήμα μας. Μπορεί να μην έκανα πάντα μαθήματα που μου αρέσαν, αλλά πάντα μάθαινα κάτι. Έκανα κοινωνιολογία, ψυχολογία, μάθαινα πολλά πράγματά, να σκέφτομαι πιο ανοιχτά.

Ήξερες ότι θα διδασκόσουν τέτοια μαθήματα;
Βασικά μπήκα και κοίταξα την περιγραφή του προγράμματος και έγραφε ότι θα μπορούσες να δουλέψεις ως σχεδιαστής ιστοσελίδων και σκέφτηκα ότι θα μου άρεσε κάτι τέτοιο. Όταν μπήκα όμως στο πτυχίο, έπρεπε να κάνω κι άλλα μαθήματα, ώσπου να χωριστούν οι κατευθύνσεις και να εξειδικευθούμε.

Ένιωσες ότι σε βοήθησε τελικά το  πρόγραμμα;
Αν έπρεπε να επιλέξω ξανά, ίσως να προτιμούσα κάτι πιο συγκεκριμένο. Αλλά από την άλλη, αν δεν δοκίμαζα τα πολλά, τα διαφορετικά, δεν θα έβρισκα και αυτό που μου αρέσει. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, έκανα διάφορα μαθήματα. Έκανα μάρκετινγκ, κοινωνιολογία, έκανα και το πρώτο μου μάθημα προγραμματισμού. Τότε είπα ότι αυτό είναι, κατάλαβα ότι αυτό που ήθελα να κάνω ήταν ο προγραμματισμός. Άρα αν ήμουν κάπου αλλού, μπορεί να μην ανακάλυπτα ποτέ ότι αυτό είναι που μου αρέσει.

Άλλωστε, και σε μαθήματα που μπορεί να μην με ενδιέφεραν τόσο, οι καθηγητές πάντα προσπαθούσαν να σου μάθουν πολλά πράγματα. Και σαν άνθρωπος σου μάθαιναν να σκέφτεσαι πιο ανοιχτά, να αμφιβάλλεις περισσότερο, να είσαι πιο περίεργος.   

Ήταν ενδιαφέροντα τα μαθήματα δηλαδή;
Νομίζω οι καθηγητές ήταν αυτοί που τα έκαναν ενδιαφέροντα. Όταν υπήρχε ένα θέμα, προσπαθούσαν να ακούσουν όλες τις απόψεις, αλλά και να σε κάνουν να το δεις από πολλές πλευρές, για να μην παίρνεις τα πράγματα όπως σου δίνονται.

Η Λεμεσός είναι πολύ ωραία. Μπορεί σε άλλη φάση της ζωής σου, να είναι ακόμα πιο ωραία. Ίσως πιο μετά να ζήσω μόνιμα στη Λεμεσό.

Θυμάσαι κάτι πολύ έντονα από τα μαθήματα;
Εντάξει, γενικά υπήρχαν πολύ ωραία θέματα που συζητούσαμε στο πανεπιστήμιο. Για παράδειγμα οι ταινίες ενηλίκων ή θέματα γύρω από τη γυναίκα, το πώς προβάλλεται στα Μέσα. Και υπήρχε ενδιαφέρον γιατί ακούγαμε διαφορετικές απόψεις, από πιο παραδοσιακές αντιλήψεις μέχρι πιο προοδευτικές. Στην αρχή, που ήμασταν και περισσότερα άτομα – έως και 50 – σε μια παράδοση, είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συζητήσεις σε αυτά τα θέματα.

Ξένους φοιτητές έτυχε να γνωρίσεις;
Ναι, στο τμήμα μας είχαμε κάθε καλοκαιρινό εξάμηνο φοιτητές από Erasmus, από διάφορες χώρες, όπως Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία. Ήταν πολύ ωραία, βγαίναμε και μαζί και μου έκαναν εντύπωση, γιατί ήταν πολύ ανοιχτοί ως άνθρωποι.

Τι εικόνα είχαν για το πανεπιστήμιο εδώ ή για τα μαθήματα;
Νομίζω ότι είναι αυτό που είπα και πριν: ότι τα μαθήματα κυρίως σε μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βλέπεις κάτι, και ότι πρέπει να αναρωτιέσαι, να ψάχνεις. Ό,τι μάθημα και να κάναμε πάντα μας το προωθούσαν ακόμα πιο μπροστά. Γενικά νομίζω ότι τους φάνηκε πολύ ωραία η Λεμεσός.

Σε δελέασε για μεταπτυχιακό ή όχι;
Έκανα αίτηση για μεταπτυχιακό και με δέχτηκαν, αλλά δεν ήθελα να βιαστώ, να πάω αμέσως πάλι στις σπουδές. Προτιμούσα να δοκιμάσω κάτι πιο πρακτικό, στο χώρο δουλειάς.

Θα έμενες για δουλειά στη Λεμεσό;
Ναι, αν ήταν κάτι που με έφερνε κοντά με τους στόχους μου. Η Λεμεσός είναι πολύ ωραία. Μπορεί σε άλλη φάση της ζωής σου, να φαίνεται ακόμα πιο ωραία. Μπορεί όταν είσαι φοιτητής, για παράδειγμα, μια βόλτα στο μόλο να μη σου λέει κάτι, αλλά μπορεί να τη δεις αλλιώς αργότερα. Ίσως πιο μετά να ζήσω μόνιμα στη Λεμεσό.

Και μετά το χαρτί, τι;

Και τώρα σε τι φάση είσαι;
Άρχισα από τις αρχές αυτού του μήνα να δουλεύω σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. το οποίο τρέχει το ΤΕΠΑΚ. Το πρόγραμμα ονομάζεται VAA και ουσιαστικά αφορά μία πλατφόρμα, που βοηθά άτομα σε περίοδο εκλογών να προσανατολιστούν, δηλαδή να καταλάβουν με ποιο κόμμα συγκλίνουν περισσότερο οι απόψεις τους. Συγκεκριμένα, εγώ προσπαθώ να διαχειριστώ τα δεδομένα που εξάγονται από το σύστημα.

Μέχρι πότε θα είσαι στο πρόγραμμα αυτό;
Δεν ξέρω. Το κύριο μέλημα μου τώρα είναι να μάθω, εννοώ δεν με πειράζει τόσο ο μισθός, γιατί τώρα αυτό που χρειάζομαι περισσότερο είναι η εμπειρία.

Αλλά με την αμοιβή μπορείς να πληρώσεις τα cocktails του καλοκαιριού, σωστά;
Ναι, ναι… (γελάει).

Σκέφτεσαι να ασχοληθείς και ερευνητικά με το αντικείμενο σου ή είναι κάτι που δε σε απασχολεί;
Μου αρέσει περισσότερο να γράφω προγράμματα, να ασχολούμαι με εφαρμογές. Εκτιμώ βέβαια και το κομμάτι της έρευνας, είχα και πολλούς καθηγητές και έκανα και αρκετά μαθήματα για έρευνα και κατάλαβα ότι είναι κάτι σημαντικό.

Σκέφτηκες πώς θα συνεχίσεις μελλοντικά;
Βασικά έπρεπε να κάνω και πρακτική και πήγα σε εταιρεία σχετική με τον προγραμματισμό. Εκεί έμαθα ότι υπήρχαν εξετάσεις που μπορούσες να δώσεις και έτσι το καλοκαίρι διάβασα και έδωσα εξετάσεις. Συνέχεια προχωράς, δεν σταματάς με τα μαθήματα του πανεπιστήμιου. Προσπαθώ να μαζέψω όσο πιο πολλά προσόντα μπορώ.

Πως ανακάλυψες ότι υπάρχουν όλες αυτές οι επιλογές;
Όταν έκανα την πρακτική μου μίλησα με τα άτομα της εταιρείας και μου έδωσαν συμβουλές για το τι μπορώ να κάνω. Οι περισσότεροι που δουλεύουν εκεί, προέρχονται από κλάδους της πληροφορικής και για να τους ανταγωνιστείς, έπρεπε να κάνεις πολλά επιπλέον πράγματα μόνος σου.

Ούτε καν ο πρωτεύσας φοιτητής δηλαδή δε μπορεί να βρει κατευθείαν τη δουλειά των ονείρων του;
Όχι, καθόλου.. (γελάει). Αν σκεφτόμουν έτσι, θα με έπαιρνε πολύ από κάτω. Αν τέλειωνα και περίμενα να κάνω αυτό που αγαπώ, η πραγματικότητα θα με χτυπούσε πολύ άσχημα.

Έκανα κοινωνιολογία, ψυχολογία, έμαθα να σκέφτομαι πιο ανοιχτά… αν ήμουν κάπου αλλού, μπορεί να μην ανακάλυπτα ποτέ ότι αυτό είναι που μου αρέσει. 

Εάν μπορούσες να αλλάξεις κάτι από όλη αυτή την εμπειρία, τι θα άλλαζες;
Νομίζω περισσότερο αυτό που μετρά είναι η δική μου αντιμετώπιση και όχι οι συνθήκες. Σημασία έχει τι θα κάνεις με το χαρτί που σου δίνεται από την τράπουλα των ευκαιριών.

Τελικά, 4 χρόνια μετά, τι κρατάς;
Θα έλεγα ότι δεν πρέπει να περιμένεις από το πανεπιστήμιο να σε φτάσει μέχρι το σημείο που θέλεις να βρίσκεσαι επαγγελματικά. Περισσότερο θα σε βοηθήσει να βρεις εκείνο που θέλεις να κάνεις. Πολλοί περιμένουν ότι μόλις τελειώσουν το πανεπιστήμιο θα είναι στο σημείο που θέλουν επαγγελματικά, αλλά ουσιαστικά είσαι στην αρχή ακόμα. Μπορεί να χρειάζεται να περάσουν 5 ή 6 χρόνια μετά που θα τελειώσεις, για να περάσεις απ’ όλα τα στάδια και να φτάσεις στο σημείο που θέλεις.

Σε μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βλέπεις κάτι, και ότι πρέπει να αναρωτιέσαι, να ψάχνεις.

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από το πανεπιστήμιο να μας βγάζεις έτοιμους για τη δουλειά των ονείρων μας. Ναι μεν είσαι σε ένα καλό σημείο όταν τελειώνεις, αλλά πρέπει να δουλέψεις πολύ από εκεί και πέρα. Επίσης, πολλοί απογοητεύονται γιατί μόλις τελειώνουν δεν βρίσκουν τη δουλειά που θέλουν. Χρειάζονται πολλά χρόνια, όμως, για να φτάσεις στο ιδανικό σημείο, γι' αυτό είναι καλό να μην αποθαρρυνόμαστε.

Ο Αντώνης δεν είχε ιδιαίτερες προσδοκίες ούτε από τη σχολή του, ούτε από την πόλη όπου βρέθηκε για σπουδές. Η οικονομική επιβράβευση που εισέπραξε 4 χρόνια μετά, είναι μόνο το υλικό κέρδος από την πορεία αυτή. Κατά τ’ άλλα, η εμπειρία των φοιτητικών του χρόνων στη Λεμεσό μετράει πολλά περισσότερα: γερούς δεσμούς με ανθρώπους, μια ώριμη και σφαιρική προσέγγιση για το ταξίδι γνωριμίας του με τον κόσμο, μια βαθύτερη κατανόηση των στόχων του από εδώ και πέρα, τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική του ζωή. Και στην τελική, τα λεφτά του βραβείου κάποια στιγμή θα τελειώσουν, αυτή η γνώση, όμως – και όχι απλά η γνώση των βιβλίων – είναι από μια ύλη μαγική, που όσο τη χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερη καταλήγεις να έχεις.

*Περπατήσαμε με τον Αντώνη για ώρα, κατηφορίζοντας από τα δρομάκια της παλιάς πόλης στο μόλο, μιλώντας, και τα βήματά μας μάς έφεραν στο Παλιό Λιμάνι. Άλλωστε, η Λεμεσός είναι σκέτη έμπνευση για τέτοιες βόλτες με χαλαρή κουβέντα. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι μπορείς πάντα να καταλήξεις σε μια σαγηνευτική τοποθεσία με καταπληκτικά cocktails, όπως το Gin Fish, για να χαλαρώσεις με μοναδική θέα.

swipe gallery





24751