2533

Το Πέζεμα: Ένα ταβερνάκι στην ορεινή Λεμεσό, με σεφταλιά κοτόπουλου που εκπλήσσει!

26/12/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η λέξη «πέζεμα» δηλώνει την κίνηση όσων ταξίδευαν πάνω σε ζώα, όταν έφταναν σε κάποιο σταθμό και κατέβαιναν από αυτά. Κάπως έτσι δηλώνει την παρουσία της μια από τις ταβέρνες στον κεντρικό δρόμο του Αγρού, όπου πολλοί επιλέγουν να κάνουν μια στάση για νόστιμο, κυπριακό φαγητό, αλλά και για διασκέδαση με μουσική.

Η ταβέρνα βρίσκεται ακριβώς δίπλα από ένα κρεοπωλείο, με το οποίο συνεργάζεται. Κατ’ επέκταση, τα κρεατικά στο μενού είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει η παραλλαγή της κλασικής σεφταλιάς, η οποία παρασκευάζεται με κιμά κοτόπουλου, προσφέροντας μια ξεχωριστή νοστιμιά για όσους προτιμούν μια πιο ελαφριά, αλλά εξίσου ζουμερή, εκδοχή του κλασικού αυτού κρεατομεζέ.

Η ταβέρνα διαθέτει μια δροσερή βεράντα για τα καλοκαίρια, με θέα στις πράσινες πλαγιές του χωριού. Για τον χειμώνα, ο εσωτερικός χώρος αποκτά μια υπέροχη θαλπωρή, χάριν στη σόμπα που ανάβει από νωρίς. Σε ειδικές περιστάσεις, η ταβέρνα φιλοξενεί βραδιές με ζωντανή μουσική.

Τηλέφωνο: 99 551381