1817

Το νέο μεγάλο Project για την Ιστορία της Λεμεσού!

30/12/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μια φορά και ένα καιρό… Η ιστορία της Λεμεσού θα μπορούσε να αρχίζει κάπως έτσι, με πλήθος αφηγήσεις, ιστορικές καταγραφές και ντοκουμέντα να σκιαγραφούν την πορεία της από το 4.000 π.Χ. μέχρι και σήμερα. Όσο περισσότερα είναι, όμως, τα στοιχεία αυτά, τόσο λιγότεροι είναι εκείνοι που τα γνωρίζουν. Για να αλλάξει αυτό, χρειάστηκε να αρχίσει η υλοποίηση του Μεγαλύτερου Διαδικτυακού Ιστορικού Αρχείου της Λεμεσού.

Πρόκειται για μια επιδίωξη πολλών χρόνων και επιθυμία όσων ασχολούνται συστηματικά εδώ και καιρό με την ιστορία της Λεμεσού (αλλά και χιλιάδων Λεμεσιανών, που ενδιαφέρονται για την ιστορία της πόλης), που γίνεται πραγματικότητα, μέσα από μια πρωτοβουλία του All About Limassol, Επίσημου Οδηγού της Πόλης, σε συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο και Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού, με τη μεγάλη στήριξη από την RCB Bank. Η Λεμεσός πρωτοπόρησε όταν πριν 1,5 χρόνο περίπου παρουσίασε, με πρωτοβουλία του ΕΒΕΛ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού), τον πρώτο, πλήρη Διαδικτυακό Οδηγό Πόλης σε όλη την Κύπρο, και συνεχίζει να πρωτοπορεί παρουσιάζοντας το πρώτο Διαδικτυακό Ιστορικό Αρχείο για πόλη της Κύπρου.

Με τον Δεκέμβριο του 2017 να σηματοδοτεί την αρχή του μεγάλου αυτού Project, όλη η ιστορία της Λεμεσού, από τη Νεολιθική Εποχή, μέχρι και τα νεότερα χρόνια, παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη, διαδικτυακή πλατφόρμα, ώστε να αναδειχθεί η μακρόχρονη ιστορική πορεία της, ο πολιτισμός και όλοι οι σημαντικοί σταθμοί που συντέλεσαν στο να αποτελεί σήμερα μια σύγχρονη και διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη.

Με εξειδικευμένο μηχανισμό αρχειοθέτησης, κατηγοριοποίησης και αναζήτησης, όλο το υλικό του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού, αλλά και υλικό από ερευνητές της ιστορίας της πόλης, από συγγραφείς βιβλίων και ιδιωτικά αρχεία, μεταφέρεται σε άρθρα με εξειδικευμένο περιεχόμενο για κάθε ιστορική περίοδο και κάθε ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πόλη και επαρχία της Λεμεσού. Μέσα από άρθρα κατατοπιστικά και εύχρηστα, χωρίς δυσνόητες, ακαδημαϊκές έννοιες, γραμμένα με τρόπο που να είναι προσιτός για το μέσο αναγνώστη, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από σπάνια οπτικά ντοκουμέντα κάθε εποχής, ξετυλίγεται το νήμα της ιστορίας της Λεμεσού.

Το Project «Ιστορία της Λεμεσού» γίνεται μια σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον και ο οδηγός για όσους επιζητούν να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής και να αναγνωρίσουν τα χνάρια του πανάρχαιου πολιτισμού, πάνω στον οποίο χτίζεται η Λεμεσός σήμερα. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα πολύτιμο εργαλείο, τόσο για τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες της πόλης, για τη νεολαία που σπουδάζει, για τους μαθητές, αλλά και για όσους αναζητούν την ταυτότητα της Λεμεσού στα βάθη των αιώνων.

Δες εδώ το νέο μεγάλο Project της Λεμεσού, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία της, από την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, το Μεσαίωνα, την Τουρκοκρατία, την Αγγλοκρατία, μέχρι και τη σύγχρονη ιστορία, από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας έως το σήμερα.

swipe gallery