1363

Το εντυπωσιακό superyacht στη Λεμεσό, που ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του!

05/05/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σκάφος, με μακρά ιστορία, που βρέθηκε στη Λεμεσό μετά από πολλές περιπέτειες, σε μεγάλες θάλασσες του κόσμου. Είναι ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό, το οποίο, λόγω του μήκους του, κατατάσσεται ανάμεσα στα superyachts. Έπεσε για πρώτη φορά στα κρύα νερά της Σκωτίας το 1967 αποτελώντας ένα από τα κύρια σκάφη εκπαίδευσης για νέους ιστιοπλόους στην Αγγλία.

Αφού άλλαξε αρκετά χέρια, κάηκε, καταστράφηκε, εγκαταλείφθηκε και είχε σχεδόν σαπίσει ολόκληρο, βρέθηκε στα χέρια ενός νέου ιδιοκτήτη στη Λεμεσό, ο οποίος αποφάσισε να του δώσει ξανά ζωή. Το εντυπωσιακό ιστιοπλοϊκό Malcolm Miller είναι ένα από τα superyachts (μήκους περίπου 50 μέτρων) που βρέθηκαν στη Μαρίνα Λεμεσού με αφορμή το Limassol Boat Show στον χώρο όπου φιλοξενούνται και άλλα τέτοια σκάφη, μήκους άνω των 50 μέτρων. Χρειάστηκε να ανακατασκευαστεί σχεδόν εξολοκλήρου, κάτι που διήρκησε πέραν του ενός χρόνου. Το 2014 βρέθηκε ξανά στο νερό και, αφού έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες, περνάει, πια, αρκετό χρόνο στη Λεμεσό.

Το πανέμορφο αυτό ιστιοπλοϊκό ξεχωρίζει για τη λιτή πολυτέλεια που το διακρίνει. Τα μέρη από ξύλο τικ, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του σκάφους, τα κατάρτια που λάμπουν τον ήλιο, το χρυσό λιοντάρι στην πλώρη του (που παραπέμπει στην προϊστορία του στις θάλασσες της Αγγλίας), τα δρύινα πατώματα που φωτίζουν το σκάφος, ακόμα και οι μπρούντζινες λαβές που ανοίγουν τους φεγγίτες στο κατάστρωμα για να μπαίνει φως στα δωμάτια, όλα υπογραμμίζουν την προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει η κατασκευή του, ώστε εκτός από την αισθητική του σκάφους, να εξυπηρετεί και τις πρακτικές ανάγκες των επιβατών του.

Η Μαρίνα Λεμεσού είναι η μόνη μαρίνα της Κύπρου που μπορεί να φιλοξενήσει superyachts, βάζοντας τη χώρα στον χάρτη των προορισμών μερικών εκ των μεγαλύτερων σκαφών στον κόσμο.

Το ιστιοπλοϊκό superyacht, το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο για να φιλοξενεί 10 ταξιδιώτες και 6 μέλη πληρώματος, διαθέτει σαλόνι και παραδοσιακού τύπου ξύλινη τραπεζαρία, αλλά και δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο για το καθένα. Το σκάφος, που βρίσκεται συχνά αγκυροβολημένο στο λιμάνι Λεμεσού, στις εγκαταστάσεις της EDT Offshore, πλέει υπό αγγλική σημαία, την οποία διατήρησε από την εποχή που βρισκόταν στην ιδιοκτησία του Ηνωμένου Βασιλείου, παρά το γεγονός ότι η έδρα των ιδιοκτητών είναι στη Λεμεσό.

swipe gallery