A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το χρυσάφι της Λεμεσού είναι η ύπαιθρός της!

Όχι, η Λεμεσός δεν είναι γνωστή για ορυχεία χρυσού (δυστυχώς ή ευτυχώς), αλλά το χρυσό δεν της λείπει, αν ξέρεις που να κοιτάξεις. Στην ύπαιθρό της υπάρχουν χωρίς αμφιβολία ανεκτίμητοι  θησαυροί, που γεμίζουν και το μάτι και την ψυχή, αλλά και τα ταμεία.

Αμπελώνες που φτάνουν σε υψόμετρο έως και τα 1400 μέτρα, αιωνόβια πλατάνια και πανύψηλες λεύκες δίπλα σε πλούσια ποτάμια και πηγές, συνθέτουν την εικόνα αυτού το θησαυρού, που συναντά κανείς σε όλο του το μεγαλείο στην Κυπερούντα. Το μεγαλύτερο ορεινό χωριό ολόκληρης της Κύπρου, αποτελεί καμάρι της επαρχίας Λεμεσού και όχι άδικα.

Η ομορφιά και η λάμψη του, ειδικά κάθε φθινόπωρο, είναι μοναδική, με τις αμέτρητες εκτάσεις με αμπέλια να χρυσίζουν με τα φύλλα τους τις πλαγιές. Πρόκειται για τους αμπελώνες με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλη την Ευρώπη. Ο τρύγος τους διαρκεί μέχρι και το Νοέμβριο, με αποτέλεσμα το σταφύλι να ωριμάζει διαφορετικά και να παράγει κρασιά που γίνονται ξακουστά και περιζήτητα για τη γεύση τους σε όλο τον κόσμο. Πέρα, όμως, από τα οικονομικά οφέλη, η εικόνα είναι τέτοια, ώστε με μια ματιά να νιώθεις ξαφνικά μέσα σου πλούσιος και ευλογημένος στον τόπο αυτό.  

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;


close [x]