Νέα Εποχή για τις Τέχνες της Λεμεσού

Πλησιάζουν τα εγκαίνια του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, μετά από πέντε χρόνια εργασιών ανακαίνισης. Τέλη Νοεμβρίου υπολογίζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του, και με επικεφαλής το Διευθυντή του, μουσικοσυνθέτη Βάσο Αργυρίδη, προχωρά στη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στα εγκαίνια. 

Αυτή την περίοδο γίνονται και οι απαραίτητοι έλεγχοι και δοκιμές στις τεχνολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού, ήχου και σκηνής, ενώ προχωρά και η διαδικασία στελέχωσης του Θεάτρου με τους κατάλληλους συνεργάτες.

Στόχος του Θεάτρου είναι η διοργάνωση υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και η προσέλκυση κοινού από όλη την Κύπρο, με μεγάλο όραμα να καταστεί πυρήνας έντονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικού σχεδιασμού. 

Ο κ. Αργυρίδης σχετικά με τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει το Παττίχειο,  τονίζει πως η υπερσύχρονη υποδομή του ξεπερνά την υπόσταση ενός θεάτρου τοπικής εμβέλειας και πλέον θα μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις πολιτιστικές ανάγκες, όχι μόνο του Δήμου Λεμεσού, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, δίδοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων έκφρασης και τέχνης.

swipe gallery

1304