Οι μαύροι κύκνοι δε βρίσκονται πια στην παραλία της Λεμεσού!

Οι μαύροι κύκνοι που είχαν τραβήξει την προσοχή όλων στην παραλία της Λεμεσού και είχαν γίνει αφορμή για εκατοντάδες φωτογραφίες, δεν βρίσκονται πια δίπλα στη θάλασσα της πόλης. Οι 2 ξενικοί κύκνοι, είδους που ενδημεί στην Αυστραλία, εμφανίστηκαν πριν 1,5 μήνα, χωρίς να δείχνουν πρόθεση να απομακρυνθούν και χωρίς να τους αναζητήσει ποτέ κανείς.

Η ανησυχία των αρμόδιων αρχών είχε αρχίσει να εντείνεται, καθώς τα πουλιά μπορούσαν να πέσουν θύμα επιθετικής ενέργειας ή ατυχήματος, ενώ κινδυνεύουν και από την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας. Αφού δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στον υγρότοπο της αλυκής στο Ακρωτήρι, μεταφέρθηκαν τελικά στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού, ώστε να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα και τροφή, μαζί με άλλους μαύρους κύκνους που φιλοξενεί ο χώρος.

Οι κύκνοι θα φιλοξενηθούν αρχικά σε ειδικό χώρο προσαρμογής, ώστε να γίνουν εξετάσεις για την παρακολούθηση της υγείας τους, και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε μεγάλη λίμνη, μαζί με άλλους κύκνους και υδρόβια είδη. Η επιχείρηση μεταφοράς των μαύρων κύκνων στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις , όπως η BirdLife Cyprus και το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος Terra Cypria.

Φωτογραφία: Άκος Αβραάμ

Δες το πρόσφατο φωτογραφικό αφιέρωμα στους φιλικούς αυτούς κύκνους εδώ.


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.