Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από το νέο, μεγάλο έργο στη Λεμεσό!

Ένα μεγάλο έργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 2 περίπου χρόνια, ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018 στην επαρχία Λεμεσού. Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να αναβαθμίσει δραστικά την εικόνα της υπαίθρου της Λεμεσού, δημιουργώντας υποδομές για αγροτουρισμό, αλλά και πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για ένα νέο οινοποιείο, μοναδικών για την Κύπρο προδιαγραφών, που ανεγείρεται στον λόφο που δεσπόζει πάνω από το χωριό Όμοδος, ένα από τα σημαντικότερα κρασοχώρια της Κύπρου. Η ανάπτυξη αυτή περιβάλλεται από τεράστιες εκτάσεις νέων αμπελώνων, που περιλαμβάνονται στη μεγάλη αυτή επένδυση, ενώ τα καλλιεργήσιμα τεμάχια του οινοποιείου στην ευρύτερη περιοχή του Ομόδους, φτάνουν συνολικά περίπου τα 1000 δεκάρια σε έκταση.

Με πανοραμική θέα προς το ιστορικό αυτό χωριό, το οινοποιείο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης, με έμφαση στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για αγροτουρισμό, που θα διατηρούν την ταυτότητα της τοπικής παράδοσης, αρχιτεκτονικής, κουζίνας κλπ.  

Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα δημιουργούνται και καταλύματα, καταστήματα και χώροι εστίασης, σε παραδοσιακά σπίτια της κοινότητας, ώστε να αναδειχθεί το Όμοδος ως ένας προορισμός για χαλάρωση και γνωριμία με την ύπαιθρο της Λεμεσού. Αυτό τον προσανατολισμό εξυπηρετεί και η ανέγερση του οινοποιείου, που θα είναι χώρος επισκέψιμος, με εγκαταστάσεις εστιατορίου και σπα (πέρα από τους χώρους παρασκευής κρασιού, εμφιάλωσης, απόσταξης κλπ.).

Το έργο έχει ήδη αρχίσει να ζωντανεύει την κοινότητα, αφού έχουν μετακινηθεί δεκάδες άτομα στην περιοχή για εργασία, τα τελευταία 2 χρόνια, που είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.