Αυτή είναι η εφαρμογή για να βρίσκεις εύκολα parking στο κέντρο της Λεμεσού!

Οι απελπισμένοι οδηγοί που αναζητούν χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λεμεσού είναι ίσως το πιο συχνό φαινόμενο στην περιοχή. Αυτό το φαινόμενο αποτέλεσε και την έμπνευση για 4 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, που παρακολουθούν το μάθημα «Κοινωνική Σχεδίαση, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», ώστε να προχωρήσουν στο σχεδιασμό μιας εφαρμογής που θα διευκολύνει την κατάσταση.

Οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα αυτό, εργάζονται για την αντιμετώπιση και επίλυση πραγματικών κοινωνικών ζητημάτων μικρής κλίμακας, σε πιλοτικό στάδιο. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε και η εφαρμογή “Where do I park near C.U.T”, που κατευθύνει τους χρήστες στους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, είτε αυτοί χρησιμοποιούν αυτοκίνητο, είτε μοτοποδήλατο, είτε και ποδήλατο ακόμα. Οι χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης βρίσκονται καταγεγραμμένοι στην εφαρμογή και αυτή ανιχνεύει τις διαθέσιμες θέσεις (πχ. 15/300 θέσεις στο χώρο στάθμευσης ΕΣΕΛ).

Οι 4 φοιτητές, Γιάννης Γεωργίου, Γεωργία Μιχαήλ, Σταύρη Κουσέττη και Μάριος Σελλάς, με επιβλέποντα καθηγητή τον Νίκο Σουλελέ, έχουν στόχο η εφαρμογή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη 2017. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα των φοιτητών ζητά διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση (crowdfunding) στην ιστοσελίδα https://www.indiegogo.com/projects/where-do-i-park-near-c-u-t-community-university#/ για να μπορέσει να προχωρήσει με την ολοκλήρωσή της.

7386