Από τα Ιεροσόλυμα στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού με σκάφος το Άγιο Φως!

Νέα διαδρομή θα ακολουθεί το 2018 η φλόγα που ανάβει τις λαμπάδες στις εκκλησίες όλης της Κύπρου κατά τη λειτουργία του Πάσχα. Επιβαίνοντας σε σκάφος, θα πλεύσει από τα Ιεροσόλυμα μέχρι το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, από όπου θα το παραλάβουν το βράδυ το Μεγάλου Σαββάτου εκπρόσωποι της Μητρόπολης Λεμεσού, κοινοτήτων και άλλων ομάδων που θα το μεταφέρουν στους ναούς.

Τη φλόγα θα μεταφέρει η Αστυνομική Άκατος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λιμενικής Αστυνομίας και αναμένεται να φτάσει στο Παλιό Λιμάνι στις 21:00, λίγες ώρες πριν την Ανάσταση. Ο Οργανισμό Reaction Cyprus, σε συνεργασία με ομοσπονδίες και συλλόγους μοτοσικλετιστών και αυτοκινητιστών από όλη την Κύπρο, θα μεταφέρουν τη φλόγα και στην ορεινή Λεμεσό και ορεινή Λάρνακα, στην επαρχία Αμμοχώστου, στην Λεμεσό αλλά και στην ορεινή και περίχωρα της Λευκωσίας.

Η άφιξη της φλόγας μέσω θαλάσσης στη Λεμεσό, πραγματοποιείται με συνεργασία του οργανισμού Reaction με την Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου, την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, το Δήμο Λεμεσού, την Λιμενική Αστυνομία και την Αρχή Λιμένων. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. 

Φωτογραφία: Cyprus from Above / Ρώμος Κοτσώνης


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.