2506

Την πρώτη Κυριακή του Απρίλη η Λεμεσός πλημμυρίζει αρώματα λουλουδιών!

04/04/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η άνοιξη είναι ταυτισμένη με τα αρώματα των λουλουδιών. Στην ύπαιθρο της Λεμεσού, όπου ευδοκιμούν τα εσπεριδοειδή, το άρωμα των ανθών της κιτρομηλιάς (νεραντζιάς) έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τόσο η γεύση, όσο και η μυρωδιά του ντελικάτου αυτού ανθού, έχει περάσει στις τοπικές παραδόσεις και αυτή την εποχή έρχονται πάντα στο προσκήνιο. Το λαχταριστό γλυκό από ανθό κιτρομηλιάς, αλλά και το ευεργετικό ανθόνερο που παρασκευάζεται από τα λουλούδια, αποτελούν το επίκεντρο των ανοιξιάτικων γιορτών στην Επισκοπή και στην Ερήμη.

Στον περίβολο της εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου, η Ερήμη γιορτάζει την πρώτη Κυριακή του Απρίλη την παράδοση του γλυκού από ανθό. Οι γυναίκες του χωριού αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν την τέχνη τους στο κοινό, στο πλαίσιο της γιορτής.

Σχετικα

Ο Ανεξάρτητος όμιλος ΕπιΔραση διοργανώνει το Φεστιβάλ του Ανθού της Κιτρομηλιάς στην Επισκοπή, παρουσιάζοντας παραδοσιακά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και το ανθόνερο, με χρήσεις από καλλυντικό μέχρι μαγειρικό σκεύασμα.

Σχετικα