Τι προκάλεσε το μυστηριώδες ηλιοβασίλεμα στον κόκκινο ουρανό της Λεμεσού που μας μάγεψε όλους;

28/01/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Αυτό το χειμωνιάτικο ηλιοβασίλεμα, ένα ηλιοβασίλεμα στον παγωμένο ουρανό μιας άκρως χειμωνιάτικης μέρας, έκλεψε τις εντυπώσεις. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο στο διαδίκτυο αποδεικνύουν ότι την ώρα που ο ήλιος έπεφτε, πολλοί είχαν το βλέμμα στον ορίζοντα, και τη φωτογραφική στραμμένη στην πλευρά της δύσης.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα-μελετητή Stephen Cofidis, πολλοί λόγοι μπορεί να συντελέσουν σε ένα τέτοιο ηλιοβασίλεμα. Όπως εξηγεί, οι χειμωνιάτικες μέρες, ιδιαίτερα εκείνες μετά από βροχή, είναι ιδανικές για να απολαύσει κανείς μια τέτοια συγκλονιστική θέα στον ουρανό. Η βροχή καθαρίζει την ατμόσφαιρα και αυτό επιτρέπει στο φως του ήλιου να δημιουργεί αυτές τις έντονες πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις.

Επιπρόσθετα, τα σύννεφα που έχουν ανεβεί πιο ψηλά στην ατμόσφαιρα μετά τη βροχή, χρησιμεύουν ώστε το φως να διαχέεται διαφορετικά και να παίρνει από έντονες κόκκινες, μέχρι και σκούρες μωβ αποχρώσεις. Το μυστήριο του ηλιοβασιλέματος σχετίζεται πάντα με το χρόνο που χρειάζονται οι ακτίνες του ήλιου, που χάνεται σιγά-σιγά, για να διασχίσουν το γαλάζιο του ουρανού. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος αυτός, και όσα περισσότερα τα εμπόδια που συναντούν οι ακτίνες στην πορεία, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ποικιλία των χρωμάτων και των φωτοσκιάσεων στον ουρανό.

Μερικές από τις πιο μαγευτικές στιγμές του ηλιοβασιλέματος αυτού απαθανατίστηκαν από τους: giannisarv, giorgo erodotou, panagiotamou, georgehliasmpoumpouki, sciurvilla

swipe gallery

1546