Τη Λεμεσό επιλέγει η Πρεσβεία της Σλοβακίας για επιχειρηματική ανάπτυξη

27/07/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το αξίωμα του Επίτιμου Πρόξενου της Σλοβακίας ανέλαβε πριν 2 περίπου μήνες ο Άγγελος Γρηγοριάδης, Πρόεδρος της KPMG. Το νέο Προξενείο, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην παρουσία μελών του επιχειρηματικού κόσμου της Λεμεσού, βρίσκεται στη Λεωφόρο Μακαρίου, που θεωρείται κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας στην πόλη.

Ο Άγγελος Γρηγοριάδης, διατηρώντας στενές σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο της Σλοβακίας από το 1998, αποτελεί δραστήριο μέλος του Κυπρο – Σλοβακικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών, με κέντρο τη Λεμεσό. Διαδεχόμενος το Βάσο Χατζηθεοδοσίου στο αξίωμα του Προξένου, ο κος Γρηγοριάδης προσβλέπει στην περαιτέρω αμοιβαία προώθηση επιχειρηματικών κινήσεων, επενδύσεων και τουριστικής ανάπτυξης.

Με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, τον χρηματοοικονομικό τομέα και τις startup επιχειρήσεις, το Προξενείο της Σλοβακίας φιλοδοξεί ότι η Λεμεσός προσφέρει εύφορο έδαφος για την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, που θα βοηθήσουν και τις 2 χώρες. Η Σλοβακία, ως μια χώρα με σημαντική οικονομική δραστηριότητα, διαθέτοντας 4 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στο έδαφός της, βλέπει στη Λεμεσό ένα χώρο, όπου μπορούν να μπουν οι βάσεις για περαιτέρω επέκταση των οικονομικών της σχέσεων, εντός και εκτός Ε.Ε. 

swipe gallery

1521