1962

Τι ήταν, τελικά, το νέφος που έκρυψε ξαφνικά τον μαγιάτικο ήλιο στη Λεμεσό;

20/05/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Την περιέργεια όσων βρέθηκαν στη Λεμεσό το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Μάη, κίνησε η αναπάντεχη αλλαγή των καιρικών συνθηκών. Αν και η μέρα είχε ανατείλει ηλιόλουστη, με καλοκαιρινή διάθεση, το σκηνικό άλλαξε απότομα, με ένα πυκνό νέφος να καλύπτει τα παράλια και μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Η αλλαγή έγινε έντονα αισθητή, αφού το νέφος παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω από τη Λεμεσό, περιορίζοντας δραστικά την ορατότητα, εξαφανίζοντας τελείως τη θάλασσα, αλλά και αρκετά κτίρια. Σύμφωνα με όσα κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Τάσου Ιεροδιακόνου, το νέφος που κάλυψε την πόλη ήταν πυκνή υγρασία, που σχηματίστηκε πάνω στη επιφάνεια της θάλασσας, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα και του νερού.

Οι αλλαγές του καιρού, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, έχουν σαν αποτέλεσμα και τέτοια αξιοπερίεργα φαινόμενα. Η ξαφνική ομίχλη, βέβαια, δεν προκάλεσε μόνο έκπληξη, αλλά και ενδιαφέρουσες εικόνες, που αποτυπώθηκαν σε φωτογραφικές στιγμές, από τον κόσμο της πόλης. Η χαμηλή νέφωση – υγρασία σκέπασε για κάποιες ώρες την Λεμεσό και στη συνέχεια απομακρύνθηκε, διαλύοντας και τις ανησυχίες ότι το φαινόμενο συνδέεται με σκόνη στην ατμόσφαιρα.

swipe gallery