18579

Ταβέρνα «Μέσα Γειτονιά»: Μια γραφική, φιλόξενη γωνιά, σε μια παλιά γειτονιά της Λεμεσού!

05/10/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κάποτε η Λεμεσός ήταν πολύ μικρότερη και οι περιοχές που σήμερα γνωρίζουμε ως πόλη, δεν ήταν παρά μόνο μικρές συνοικίες, που θύμιζαν περισσότερο χωριουδάκια. Ό,τι συνεχίζει να επιβιώνει από εκείνη την εποχή, αποτελεί μια νησίδα από αναμνήσεις του παρελθόντος στο σήμερα. Αυτό ισχύει για την περίπτωση μιας όμορφης, οικογενειακής ταβέρνας στη Μέσα Γειτονιά.

Το παραδοσιακό κέντρο της περιοχής, δίπλα στην εκκλησία (που παραδοσιακά αποτελεί το κέντρο των περισσότερων συνοικισμών στην Κύπρο) συνεχίζει να φιλοξενεί ένα χαρακτηριστικό, πετρόκτιστο κτίριο, που διατηρεί όλα τα αναγνωριστικά στοιχεία ενός τυπικού σπιτιού των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Σε αυτό το παλιό, δίπατο σπίτι, με τη μεγάλη αυλή, που «κρύβεται» στην πλούσια σκιά μιας καταπράσινης πέργολας, στεγάζεται από το 1999 η ταβέρνα «Μέσα Γειτονιά».

Η ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα και το όμορφο περιβάλλον κάνουν την ταβέρνα αυτή έναν αγαπημένο προορισμό για δεκάδες ντόπιους και επισκέπτες, που αγαπούν τις παραδοσιακές πινελιές μέσα στην πόλη. Είτε στην αυλή, όσο ο καιρός το επιτρέπει, είτε στα φιλόξενα τραπέζια του πετρόκτιστου, βρίσκεις μια βολική γωνιά για να απολαύσεις κυπριακά μεζεδάκια. Από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ξεχωρίζει ο μερακλίδικος μουσακάς μέσα στο πήλινο, ενώ το φρέσκο, προζυμένιο ψωμί, ειδική παραγγελία του μαγαζιού συμπληρώνει όλες τις γεύσεις ιδανικά.

Η ταβέρνα είναι ανοιχτή κάθε βράδυ, εκτός Κυριακής.

Διεύθυνση: Γρίβα Διγενή 10, Μέσα Γειτονιά (κοντά στην εκκλησία)
Τηλέφωνο: 25 722986