Στη Λεμεσό, είναι μια γειτονιά… σκέτη ζωγραφιά!

05/05/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Καμιά φορά δε χρειάζεται να έχεις τους τέλειους γείτονες, αν μπορείς να ζωγραφίσεις την τέλεια γειτονιά. Αυτό αποδεικνύει η ζωγραφιά στην οδό Κιτίου Κυπριανού, στην παλιά πόλη της Λεμεσού. Λίγα βήματα από την Πλατεία Σαριπόλου, όταν η περιοχή δεν είχε ακόμα την κίνηση που έχει σήμερα, το δρομάκι αυτό απέκτησε μια ζωντανή, πολύχρωμη γειτονιά, χάριν στη φαντασία και το μεράκι ενός ταλαντούχου καλλιτέχνη.

Η ρεαλιστική – και ονειρική, ταυτόχρονα – τοιχογραφία διακοσμεί τον χώρο στάθμευσης του σουβλατζίδικου Λιβαδειά, είναι από μόνη της ό,τι χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις και να ταξιδέψεις νοερά σε παλιές εποχές. Ο γνωστός street artist Paparazzi, που έχει τη βάση του στη Λεμεσό, έχει διακοσμήσει δεκάδες τοίχους στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο, και η πόλη έχει τη χαρά να απολαμβάνει μερικά από τα ωραιότερα έργα του, μεταξύ των οποίων και αυτή η τόσο νοσταλγική εικόνα, σε τόσο φυσικές διαστάσεις, ώστε να ξεχνιέσαι και να νομίζει ότι ζεις μέσα σε αυτή κάποιες φορές.

Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε στην αυλή ενός από τα πιο γνωστά σουβλατζίδικα της περιοχής, ώστε να συντροφεύει όσους απολαμβάνουν το «Σουβλάκι Λιβαδειάς» (και όχι μόνο).Έτσι, μια βόλτα στα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι αρκετή για να ζωντανέψει μπροστά σου εκείνη η εποχή, που οι γείτονες κουβέντιαζαν στα παράθυρα, τα παιδιά έπαιζαν στο πλακόστρωτο και όλα ήταν πιο απλά. Το ειδυλλιακό αυτό σκηνικό δημιουργήθηκε από τα επιδέξια χέρια του Paparazzi, προκειμένου να συνδέσει τις ελληνικές γεύσεις, με εικόνες που παραπέμπουν ευθέως στις ομορφιές ενός ελληνικού νησιού, όπως αυτές εκδηλώνονται στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της γειτονιάς.

swipe gallery


17362