Σπιτικό του άρχοντα

05/11/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε ένα πολύ μικρό, αλλά ιδιαίτερα γραφικό χωριό της Λεμεσού, που φωλιάζει μέσα στο καταπράσινο πευκοδάσος, το «Σπιτικό του άρχοντα» είναι μια ξεχωριστή επιλογή για όμορφες στιγμές χαλάρωσης. Σε ένα παραδοσιακό σπίτι, που κατασκευάστηκε περισσότερα από 100 χρόνια πριν και ανακαινίστηκε διατηρώντας τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, 2 ξεχωριστά διαμερίσματα είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν όσους επιζητούν να γνωρίσουν την κυπριακή κληρονομιά και τις ομορφιές της περιοχής.

Τους επισκέπτες υποδέχεται μια καταπράσινη αυλή, μέσα στην οποία βρίσκονται τόσο τα 2 διαμερίσματα, όσο και η κατοικία της ιδιοκτήτριας, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τους φιλοξενούμενούς της, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους. Το ένα από τα 2 διαμερίσματα διαθέτει 1 υπνοδωμάτιο, ενώ το άλλο έχει 2 υπνοδωμάτια, ώστε οι επισκέπτες, είτε είναι παρέες, οικογένειες ή ζευγάρια να επιλέξουν αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες τους.

Και τα 2 διαμερίσματα διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο και θέρμανση. Η διαμονή συμπεριλαμβάνει σεντόνια, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, τα οποία αλλάζονται όποτε το ζητήσει ο επισκέπτης και με την άφιξη νέων επισκεπτών. Η ιδιοκτήτρια ετοιμάζει γεύματα με παραδοσιακές συνταγές της κυπριακής κουζίνας (με επιπρόσθετη χρέωση), ενώ τακτικά πραγματοποιούνται και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που προσφέρονται κατά τη διαμονή.

Στο χωριό μπορεί να φθάσει κανείς και με λεωφορείο από τη Λεμεσό, αφού εκτελούνται τακτικά δρομολόγια καθημερινά. Όσοι ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι τα δρομάκια του χωριού είναι πολύ στενά. Κοντά στο κατάλυμα υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.

Διεύθυνση: Τρεις Ελιές
Τηλέφωνο: 99 527 117
Ιστοσελίδα: Spitiko Tou Archonta
Facebook: Spitiko Tou Archonta
TripAdvisor: To Spitiko toy Archonta

swipe gallery

18909