15311

Σημείο θέας «Λαονίστρα» (Ανώγυρα)

17/12/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε υψόμετρο μόλις 470 — 535 μέτρα, το σημείο αυτό καταφέρνει να αποτελεί ένα ιδανικό παρατηρητήριο για ειδυλλιακή θέα στα ηλιοβασιλέματα της Λεμεσού. Η Λαονίστρα είναι μια άγνωστη σε πολλούς τοποθεσία δυτικά της επαρχίας, σε ένα από τα ομορφότερα και ιστορικά χωριά της.

Με θέα στη χαράδρα που διασχίζει το Χα-Ποτάμι, κατεβαίνοντας από τις πλαγιές του Τροόδους και διατρέχοντας τους λόφους δυτικά της Λεμεσού, η Λαονίστρα αποτελεί ένα σημείο με ξεχωριστή φυσική ομορφιά, η οποία αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με το φως και τα χρώματα της δύσης του ήλιου. Ανάμεσα σε μια έκταση με θάμνους και διάφορα δέντρα, όμως μουριές, όσοι αποφασίσουν να απολαύσουν μια βόλτα στο παρθένο αυτό τοπίο, θα βιώσουν μια ξεχωριστή αίσθηση γαλήνης.

Πέρα από τη χαράδρα, βέβαια, θα αναγνωρίσει κανείς και το πάρκο αιολικής ενέργειας, με τιςς τεράστιες ανεμογεννήτριες στο βάθος, να δημιουργεί μια ασυνήθιστη αντίθεση με το φυσικό τοπίο, αλλά ταυτόχρονά περιέργως ταιριαστή. Το μονοπάτι αυτό της Λονίστρας, γίνεται μια εξαιρετική επιλογή για βόλτα, αφού απέχει μόλις 45 χλμ από την πόλη της Λεμεσού και μπορεί να συνδυαστεί με την εξερεύνηση ενός ιστορικού χωριού, όπως η Ανώγυρα.