18438

Στον «Αλευρόμυλο» συναντιέται η Λεμεσός με τη Βενεζουέλα!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Φαινομενικά είναι μια τυπική, παραδοσιακή, κυπριακή ταβέρνα, αλλά μόλις καθίσεις στο τραπέζι καταλαβαίνεις ότι απέχει αρκετά από κάτι τέτοιο. Ένα ζευγάρι γιατρών, από την Κύπρο και τη Βενεζουέλα, με μεράκι για το καλό φαγητό, αφού ένωσαν 2 παραδόσεις μέσα από το γάμο τους, τις μετέφεραν και στο μενού αυτής της ιδιαίτερης ταβέρνας.

Ο «Αλευρόμυλος» είναι, βέβαια, μια ταβέρνα που φτιάχνει τα δικά της κρασάτα λουκάνικα και ετοιμάζει τα πιάτα της με φρέσκα υλικά της περιοχής, την ίδια στιγμή, όμως, είναι και μία ταβέρνα που ανοίγει τους γευστικούς ορίζοντες των επισκεπτών της στην κουζίνα της Νότιας Αμερικής, με πιάτα από τη Βενεζουέλα. Έτσι, στο μενού βρίσκεις και πιάτα από ψητό κρέας με πικάντικες σάλτσες, παραδοσιακά πιτάκια από τη Βενεζουέλα (εμπανάδας), μαύρα φασόλια και πολλά ενδιαφέροντα και γευστικά πιάτα.

Το όνομα «Αλευρόμυλος» παραπέμπει στην παράδοση της οικογένειας που λειτουργούσε στο χωριό τον αλευρόμυλο, του οποίου η κληρονομιά βρίσκεται σήμερα στο τοπικό μουσείο. Είναι, ίσως, αυτή η παράδοση που ενέπνευσε και τις κούπες από ψημένη ζύμη, μέσα στις οποίες σερβίρουν τη σαλάτα (ώστε να μπορείς να τσιμπάς και την κούπα, όσο μειώνεται το περιεχόμενό της). Δίπλα, όμως, στις παραδοσιακές γεύσεις, υπάρχουν και τα πιάτα της διεθνούς κουζίνας, όπως το ειδικό πιάτο τρικολόρε (με 3 διαφορετικά είδη φιλέτων με ειδικό μαρινάρισμα), η αστακομακαρονάδα και τα burgers.

Η ταβέρνα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Δευτέρας, λειτουργώντας από νωρίς το απόγευμα ως παραδοσιακό καφενείο και συνεχίζοντας μέχρι το βράδυ, με ζωντανή μουσική συνήθως την Παρασκευή και το Σάββατο. Τις Κυριακές η ταβέρνα προσφέρει μεσημεριανό.

Διεύθυνση: Πλατεία Ασγάτας
Τηλέφωνο: 99 440 860Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.