18080

Ψαρολίμανο Μονής

02/06/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μακριά από το αστικό περιβάλλον της Λεμεσού, ένα μικρό ψαράδικο λιμανάκι στα ανατολικά της επαρχίας, μένει ατάραχο μέσα στην απλότητά του.

Μέσα στην αταραξία που επικρατεί, το ψαρολίμανο της Μονής έχει τη δική του ιδιαίτερη γοητεία.  Η ηρεμία του τοπίου σπάνια διαταράσσεται, αφού οι τακτικοί επισκέπτες του είναι οι ψαράδες που πηγαινοέρχονται με τα καλάμια ή τις βάρκες τους.

Η εικόνα του, βέβαια, αλλάζει σημαντικά από εποχή σε εποχή, με τα κύματα να αφρίζουν πάνω στους βραχίονες του μικρού λιμανιού τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι το γαλάζιο απλώνεται γαλήνιο και ατελείωτο.

Αυτό που δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην περιοχή, είναι ένα παλιό, ξύλινο πλοίο, που μοιάζει να άφησαν πίσω του οι Αργοναύτες ή οι σύντροφοι του Οδυσσέα. Μέσα στην ερημιά, το ξύλινο σκάφος μοιάζει να αποτελεί κομμάτι μια άλλης εποχής, με μυθικές διαστάσεις.