15749

Ψαρολίμανο Μονής

02/06/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μακριά από τα μοντέρνα κτίρια, τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία και τις ατελείωτες, αμμώδεις παραλίες της Λεμεσού, ένα μικρό ψαράδικο λιμανάκι στα ανατολικά της επαρχίας, δημιουργεί τις δικές του ιδιαίτερες εικόνες. Είναι μια περιοχή με τη δική της γοητεία, μέσα στην ερημιά του τοπίου, η οποία δικόπτεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν νέοι άνθρωποι βρίσκουν εκεί το δικό τους καταφύγιο.

Με τις εικόνες να αλλάζουν σημαντικά από εποχή σε εποχή (τα κύματα αφρίζουν πάνω στους βραχίονες του μικρού λιμανιού τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι το γαλιάζιο απλώνεται γαλήνιο και ατελείωτο) λίγοι μόνο ψαράδες είναι οι τακτικοί επισκέπτες στο ψαρολίμανο της Μονής. Αυτό, όμως, που κάνει το σημείο αυτό να ξεχωρίζει, είναι ένα παλιό, ξύλινο πλοίο, που μοιάζει να άφησαν πίσω του οι Αργοναύτες ή οι σύντροφοι του Οδυσσέα. Μέσα στην ερημιά, το ξύλινο σκάφος μοιάζει να αποτελεί κομμάτι μια άλλης εποχής, με μυθικές διαστάσεις.

Σε αυτή την ιδιαιτερότητα του χώρου, έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι τα καλοκαίρια η περιοχή αυτή μεταμορφώνεται αναπάντεχα, προσελκύοντας νιάτα και ζωντάνια, μερικές από τις πιο όμορφες βραδιές, με πανσέληνο κι αστέρια. Το αλλόκοτο τοπίο στο λιμανάκι της Μονής φαίνεται να εμπνέει όσους ψάχνουν τη δική τους... Ιθάκη σε έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης. Έτσι, το απομερο λιμανάκι παρουσιάζει, ανάλογα με την εποχή, εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, ώστε να προσαρμόζεται στις συνθήκες και στις προτιμήσεις των επισκεπτών του.