A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Λεμεσού 2018

Όλα είναι έτοιμα για το Καρναβάλι Λεμεσού 2018, με τους καρναβαλιστές να έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζουν στολές και τα άρματα να ετοιμάζονται στα εργαστήριά τους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δεκαπενθημέρου παρουσιάστηκε από το Δήμο Λεμεσού και περιλαμβάνει εκπλήξεις. Το μεγάλο πάρτι για παιδιά μετά την παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών και τον χορό των ερωτευμένων καρναβαλιστών στις 14 Φεβρουαρίου, αποτελούν 2 ενδιαφέρουσες προσθήκες. Αναβαθμισμένες είναι και οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης, με πολλές δραστηριότητες και επιδείξεις από εναέριους ακροβάτες.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του καρναβαλιού εδώ:

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου

7.00 μ.μ., Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ
Ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λεμεσού, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Λεμεσιανό Καρναβάλι 2017» με μια επιλογή φωτογραφιών από τις Καρναβαλίστικες εκδηλώσεις. Συμμετέχουν οι Μαζορέττες Λεμεσού. Μια αλλιώτικη έκθεση καρναβαλίστικων κοστουμιών θα σε περιμένει. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή 6 και 7 Φεβρουαρίου 2018.  
Ώρες λειτουργίας
6/2/2018, Τρίτη: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 3.00 – 6.00 μ.μ.
7/2/2018, Τετάρτη: 10.00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και 3.00 – 6.00 μ.μ.

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου

7.00 μ.μ., Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια, (οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 & Ελένης Παλαιολογίνας)
Η Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά έκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου και καλλιτεχνική έκθεση με χάρτινες και κεραμικές  μάσκες της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου από 8 μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Συμμετέχουν η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού».

Τσικνοπέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

11.00 π.μ. - Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με ζωντανή μουσική και κέρασμα μπροστά από τη Συνεργαστική Κυπριακή Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι Αγίας Νάπας). 

12.30 μ.μ. - Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.

5.00 μ.μ.- Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι. Το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα «Latino Touch»  και την ομάδα κρουστών Batukinio σε ρυθμούς Latin Salsa παρασύροντας τους θεατές στο γλέντι του καρναβαλιού. Μια ομάδα από εναέριους ακροβάτες θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα.

5.45 μ.μ. - Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Καρναβάλι 2018». Συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

6.15 μ.μ. - Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού σε πομπή θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).

7.00 μ.μ. - Ο Βασιλιάς Ρήγας και η Βασίλισσα Ντάμα εισέρχονται στην πόλη πάνω    σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία τους. Το Βασιλικό ζεύγος θα πλαισιώνουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Βασιλική Οικογένεια, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Αρίονες, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου  και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου,  Καραϊσκάκη (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα «Ritmo di Carnaval».

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου

7.00 μ.μ. - Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού
Οι Κανταδόροι σκορπούν τις μελωδίες τους στη Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου
Διαδρομή: Οδός Ειρήνης – Οίκημα Πολιτιστικού Ομίλου Μοντέρνοι Καιροί, με κατάληξη στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.
Συμμετέχουν η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού», η Χορωδία Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».   

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου

10.30 π.μ.- Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος)
Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού (δωρεά του Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας) θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10.30 π.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.

Στην εσωτερική αυλή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας ο Δήμος Λεμεσού θα λειτουργεί Εργαστήρι Κέρινων Αυγών. Παράλληλα θα λειτουργεί Εργαστήρι Πελλόμασκας.

11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. Πλατεία  Γρηγόρη  Αυξεντίου (Διοικητήριο)
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Choice FM 104.3 διοργανώνουν για 10η συνεχόμενη χρόνια το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (συμμετοχές στο www.choicefm.com.cy, πληροφορίες στο τηλέφωνο 25 820 820) 

3.00 μ.μ.- Οι Ποδηλατικοί Όμιλοι Λεμεσού, και Τόχνης με καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατούν μέσα στην πόλη.
Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

6.00 μ.μ. - Εκδήλωση Κανταδόρων στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. (Αγίου Ανδρέου) 
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, η Χορωδία Αρίονες και η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού». Θα προσφέρεται δωρεάν ποτό.

8.00 μ.μ. - Studio 8 School of Art & Design (Πάνου Σολομωνίδη 22)
Ο Δήμος Λεμεσού και το Studio 8 School of Art & Design διοργανώνουν την εκδήλωση «Aναβίωση του Παλιού Καρναβαλιού της Λεμεσού». Ο Δήμος Λεμεσού ανακατασκευάζει και παρουσιάζει τα σατιρικά άρματα του καλλιτέχνη Κώστα Μαυρογένη, κατασκευής 1969, με θέμα «Τζείνον το γήπεδο που ελέαμεν…» και «Το Καρναβάλι Λεμεσού νικά τις Προεδρικές Εκλογές» κατασκευής 1972. Τα άρματα θα παρουσιαστούν στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ο καλλιτέχνης δημιουργούσε για 40 και πλέον χρόνια. Φωτογραφίες και μακέτες παλιών σατιρικών αρμάτων του καλλιτέχνη θα εκτίθενται στον χώρο. Συμμετέχει το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον». Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Δρ. Μίμης Σοφοκλέους και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου

11.30 π.μ. Παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση
Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι.
Κατάληξη: Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την  καφετέρια “Red”  (δεύτερος χώρος στάθμευσης)

12.30 μ.μ. Παιδικό Πάρτι στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων διοργανώνουν ένα αλλιώτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους, μουσική από DJ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, και αγαπημένοι ήρωες κινουμένων σχεδίων, καρουζέλ και άλλα παιχνίδια καθώς και εκπλήξεις.

6.30 μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το Πέραμα
Τραγουδούν για σας οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, α. Γιώργο Γιωργαλλέτο.

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου

7.30 μ.μ. - Οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου σκορπούν τις μελωδίες τους στην Αγία Φύλα.

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου

7.30 μ.μ. - Η Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων στο Ζακάκι.

7.30 μ.μ. - Οι Κανταδόροι ΕΔΟΝ στον Άγιο Νικόλαο.

8.00 μ.μ. - Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Εφημερίδα «Λεμεσός» διοργανώνουν τη νυχτερινή παρέλαση της Πελλόμασκας.  Της παρέλασης θα προπορεύεται το Βασιλικό ζεύγος ντυμένο «Πελλόμασκα». Εκκίνηση: Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (Αγίου Ανδρέου). Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

8.30 μ.μ. - «Ο χορός της Τρίτης», Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου
Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι για ένα αλλιώτικο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και χορό. Διαγωνισμός πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας με βραβεία για τις 3 καλύτερες αμφιέσεις.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου

7.30 μ.μ. - Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ»
Συναυλία της Ανδρικής Τετραφωνίας Λεμεσού με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια.

9.00 μ.μ.  - Χώρος Στάθμευσης Εναερίου
Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός των Ερωτευμένων και διαγωνισμός Καλύτερης αμφίεσης με θέμα «Valentine's Day».

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου

7.30μ.μ. – Βραδινή καρναβαλίστικη ποδαράτη
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Φίλοι Λεμεσιανού Καρναβαλιού διοργανώνουν και φέτος τη Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα».  Συμμετέχει η ομάδα Κρουστών Batukinio και τις Μαζορέττες Λεμεσού. Εκκίνηση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

8.30μ.μ. - Καρναβαλίστικος χορός – Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Η  Χορωδία των Ονείρων και η Ελένα Σολέα με τη 15μελή ορχήστρα τους υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζορμπά, σας προσκαλούν να τραγουδήσετε και να χορέψετε στους ρυθμούς του πιο ανατρεπτικού καρναβαλίστικου προγράμματος. Διαγωνισμός πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας με βραβεία για τις 3 καλύτερες αμφιέσεις.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου

7.30 μ.μ. - Παιδικές Χορωδίες – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού, το Μουσικό Εργαστήρι, την Παιδική χορωδία και το Piccolo της Επιλογής, τη Χορωδία Αρμονία, την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα, και την Παιδική Χορωδία των Ονείρων.
Γενική Είσοδος:  €5

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου

10.30 π.μ. - Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος)
Το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού (δωρεά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας) θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10.30π.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.

3.00 μ.μ. - Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη. Θα ξεκινήσουν από το χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

6.30 μ.μ. - Παρέλαση Κανταδόρων
Ομάδες Κανταδόρων θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο στις 6.00μ.μ. και στις 6.30μ.μ. θα ξεκινήσουν μια μελωδική περιδιάβαση σε δρόμους της πόλης με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Από τις 5.00 μ.μ. θα τραγουδούν στην Πλατεία το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις.

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου

Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση
Η συγκέντρωση των αρμάτων θα αρχίσει από τις 8.30π.μ. κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, από τα φώτα τροχαίας Εναερίου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου.
Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου
Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways)

1:00 μ.μ. - Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Λεμεσού, Μαζορέττων Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Κανταδόρων, της ομάδας κρουστών Batukinio, και των Μαζορέττων Λεμεσού.

1.15 μ.μ. - Παρέλαση με επικεφαλής το Βασιλικό Ζεύγος και τη συνοδεία του, με άρματα και ομάδες πεζών στους ρυθμούς της ενιαίας μουσικής.

9.00μ.μ. Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός – Πλατεία Παλιού Λιμανιού
Πανηγυρικός υπαίθριος καρναβαλίστικος χορός για το κλείσιμο του καρναβαλιού, με μασκαρεμένους και μουσική. Διαγωνισμός πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας με βραβεία για τις 3 καλύτερες αμφιέσεις.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.
Για πληροφορίες: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού
Τηλέφωνο: 25 745 919


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;