A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Πηλαβάκειο Μουσείο

Το Πηλαβάκειο Μουσείο στεγάζεται σε κτίσμα του 16ου αιώνα, το σπίτι της οικογένειας Πηλαβάκη (η πιο γνωστή οικογένεια κατασκευαστών Πιθαριών στην επαρχία Λεμεσού) και κουβαλά στους τοίχους του μία ιστορία 400 χρόνων. Είναι ένα αγροτικό μουσείο λαϊκής τέχνης στο οποίο εκτίθενται σταμνιά, πήλινοι σταμνοστάτες, τα γνωστά πιθάρια του Φοινιού, οι κούζες, οι αρχαίες λυχνίες, τα καπνιστήρια και άλλα εργαλεία γεωργικής και κτηνοτροφικής χρήσης.

Η κατασκευή των πιθαριών πάει πολλά χρόνια πίσω και χάνεται στους αιώνες. Στο Πηλαβάκειο σπίτι, δημιουργήθηκαν τα πρώτα πιθάρια της περιοχής και από εκεί ταξίδεψαν σε όλη τη γύρω περιοχή. Στο μουσείο εκτίθενται όλων των διατάσεων πιθάρια (πλήρως χρησιμοποιήσιμα) με λαξευμένα τα αρχικά των αγγειοπλαστών / κατασκευαστών τους και την ημερομηνία κατασκευής τους. Οι ημερομηνίες κατασκευής φτάνουν πίσω στο 18Ο αιώνα.

Το Πηλαβάκειο Μουσείο κατάφερε να γίνει μέλος των ευρωπαϊκών εθνολογικών μουσείων, το επισκέφθηκαν αρκετές δεκάδες πολιτικοί αρχηγοί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ενώ πήρε βραβεία και διακρίσεις ακόμη και από τη γαλλική κυβέρνηση.

Τηλέφωνο: 99529293, 25421545
Διεύθυνση: 4814, Φοινί
www.phinivillage.com

swipe gallery


swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.